• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

ünnep

Dr. Mészáros Kálmán

MIT IS ÜNNEPLÜNK KARÁCSONYKOR?

Karácsony előtt általában nagy izgalommal várják a gyermekek az ajándékozás pillanatait. Sajnos néha még a keresztény családokban is keveredés van az ünnep lényegét illetően.

Merényi Zoltán

Velünk az Isten

A névadás a gyermek születését megelőző időszak egyik legizgalmasabb feladata. Mikor első gyermekünket vártuk, és megtudtuk, hogy kislány lesz, akkor elkezdtük nézegetni a lányneveket.

Balogh Barnabás

ELJÖTT: karácsony, 2021

„ELJÖTT”. Ez már nem adventi gondolat, ez a beteljesedés. Sokszor szinte hihetetlen, hogy bekövetkezik. Átéltük talán már, hogy valamiért imádkozunk, mert nagyon szeretnénk, ha megkapnánk, de amikor ez megtörténik, alig hisszük el.

Bacsó Benjámin

Hogyan ünnepeljünk?

Kezdjük egy idézettel: „A kritikus pillanatokban hozott döntéseink segítenek bennünket formálni, másokat pedig informálni arról, kik is vagyunk.” (John Maxwell)

Háló Gyula

A legemlékezetesebb karácsonyom

Nagyon lelkesen készültem én is aznap a szentestére, mint mindig. Második osztályos kissrácként magam készítettem és csomagoltam szüleimnek és testvéreimnek az ajándékot.

Borosné Veller Olga

Na, még egyet!

„Na, még egyet!” – mondta elfúló hangon, majd minden maradék erejét összeszedve felült az ágyon és olyan erővel ölelt magához, amennyire csak erőtlen karjai lehetővé tették.

Majnár Zsolt

109. Ünnepre hangolás

„Mily fenséges az erős Isten! Van-e hozzá fogható tanítómester? Ki kérheti tőle számon, amit tesz? Ki meri azt mondani róla, hogy álnokul járt el?