egészség

Szöőr Bea

Mindennapi kenyerünk

Már akkor, amikor a laktózérzékenységgel kapcsolatos cikkemet írtam, eldöntöttem, hogy foglalkozom majd a coeliakiával, vagyis lisztérzékenységgel is.

Szöőr Bea

Egy intolerancia, amelyre komoly ágazat épül

Már szűk baráti, családi körünkben is tapasztalhatjuk, hogy egyre többen vannak, akik nélkülözni kényszerülnek a tejet, illetve az abból készült termékeket. De mi is ennek az oka? Jellemző a laktózérzékenység a hazai lakosságra? Többek között erre kerestem a választ.

Szöőr Bea

Hogyan lesz egy régészből FerMentor?

Igen, jól látja a kedves olvasó, nem elírásról van szó. Ez a cikk valóban arról szól, hogy Király Ági régész miért és hogyan lett a fermentálás elkötelezett híve, majd egy személyben fermentáló műhely.

Szólláthné dr. Sebestyén Zita

Csak semmi pánik!

Sorozatunkban koronavírus-túlélők őszinte beszámolóiból válogatunk.

Katona Béla

Fészekimmunitás

A gyógyszerkutatásról, a vakcinák hatásáról és az ember felelősségéről dr. Piros Ervin gyógyszerésszel beszélget Katona Béla lelkipásztor a Kitekintés című sorozatában.

Murányi Szabolcs

Élelmiszer-biztonsági helyzetkép 2020

Az étel vagy igazán találó magyar kifejezéssel élelem mindig is központi szerepet játszott az ember életében. A biztonságos, aggálymentesen fogyasztható élelmiszer létfenntartásunk alapja.

Durkó Sándor László

FÉL EGÉSZSÉG

Elkezdtem kutakodni „egészség”-ügyben. Ezt persze többek között a koronavírusnak is köszönhetem, mert fókuszba hozta, mennyire be tudunk pánikolni. Csak nem féltjük az egészségünket?