• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Hogyan ünnepeljünk?

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
Kezdjük egy idézettel: „A kritikus pillanatokban hozott döntéseink segítenek bennünket formálni, másokat pedig informálni arról, kik is vagyunk.” (John Maxwell)

Ez az év számtalan kritikus pillanatot hozott. Ezek biztosan formáltak bennünket, a kérdés, hogy mennyire. Szintén biztos, hogy másokat pedig informáltak, kik is vagyunk. Sok mindent megtudtunk másokról és magunkról ezekben a hónapokban. Így „fordulunk” az ünnepre, ahol szembe kell néznünk egy kérdéssel:

Vágyunk az ünnepre, de fel tudunk-e készülni az ünneplésre?

Jézus születésének ünneplése nagyon mélyen benne van a társadalmunk életében. Ez a karácsony. Néha mégis úgy tűnik, hogy annyira szeretnénk ünnepelni, hogy elfelejtkezünk az ünnepeltről. 2020 adventi és karácsonyi időszaka alkalom arra, hogy jobban magunkba nézzünk. Ha ez megtörténik, akkor jó lenne egy kérdést ebben az ünnepben feltenni: Van-e hely „Jézus” (a hit) számára?

Annyira tetszik Philip Yancey amerikai író gondolata: „Az Ige szólt hozzánk: nem forgószélben, hanem egy palesztinai zsidó hangszálait megpendítve. Jézus személyében maga Isten feküdt föl elénk a boncasztalra, kereszt alakban kitárulkozott előttünk, hogy a valaha élt összes kételkedő – köztük én is – alaposan szemügyre vehesse.”

Miért tette ezt? Jézus ezeket a szavakat mondja: „Mert az én Atyámnak az az akarata, hogy annak, aki látja a Fiút, és hisz benne, örök élete legyen…” (János 6,40)

Ez az ünnep, amire annyira várunk, néhány nap alatt elmúlik majd, hasonlóan az életünk is egyszer véget ér. A Jézusba vetett bizalmunk azonban egy teljesen más távlatot nyit meg a számunkra. Ágoston szavaival: „A hit azt jelenti, hogy az ember elhiszi, amit nem lát, ennek a hitnek pedig az a jutalma, hogy látni fogja, amiben hisz!” Fogadd el a Jézusban kapott ajándékot, és adj bizalmat Istennek!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp