• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

109. Ünnepre hangolás

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Mily fenséges az erős Isten! Van-e hozzá fogható tanítómester? Ki kérheti tőle számon, amit tesz? Ki meri azt mondani róla, hogy álnokul járt el?

Inkább arra gondolj, hogy magasztald tetteit, amelyekről énekelnek az emberek! Minden ember reá tekint, de mint halandó, csak messziről látja.” (Jób 36,22–25)

Istenem!

Ha Jób tudta volna hatalmad legnagyobb kifejezését, hogy karácsonykor testet öltve földre érkezel, akkor arról a szeretetről beszélt volna. Köszönöm tanításod, ha megfigyeljük más formában fenségedet, mely esőcseppek vagy hóesés formájában érkezik hozzánk.

Nem tudjuk felfogni alkotásaidat, de dicsérünk minden tettedért, amiket szemünkkel látunk vagy szívünkben érzünk. Ezekről éneklünk hálás szívvel megvallva bölcsességedet, amely számunkra felfoghatatlan. Olyan jó hallani, amikor napsütésben a madarak téged dicsérnek.

Ha szenvedésen viszel keresztül, akkor szabadíts ki onnan, és óvjál meg attól bennünket!

Magasztallak gyógyításodért, és amikor erőt adsz, a nehézségek közötti megtartásért. Nem lehet felülvizsgálni hatalmadat, de örömmel szemléljük gondviselésedet.

Rád tekintek az ünnepekre való készülésben, és az angyalokkal éneklem, adj békességet és jóakaratot mindenkinek. Add, hogy a legnagyobb öröm Jézus érkezésének megünneplése legyen! Töltsd be szívemet hittel és reménységgel! Ő legyen a legnagyobb ajándék mindenki számára, és hadd legyen személyes találkozásunk vele!

 

Ámen.

Majnár Zsolt

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp