• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Gondolatok a karanténból

Elolvasási idő: 3 perc
Elolvasási idő: 3 perc
Az életünket teljes mértékben felborította ez a vírus. Minden megváltozott. Ez a második hét, hogy önkéntes karanténban vagyok a családommal együtt. Kivéve a férjemet, mert ő orvos és ő dolgozik, értünk, érted, ott segít, ahol kell.

A napjaim olyan fárasztóak, mint még soha. Felteszem mostanában magamnak a kérdést: Kicsoda az a Betti? Ki vagyok én? A szerepeim naponta átértékelődnek. Viszont egy mindig állandó, Isten gyermeke vagyok, és ez nem változik. Bármi történik körülöttem, akkor is ez marad az első helyen.

Anyaként és feleségként naponta 6–8 emberre főzök, mert van, hogy a nagyszülőknek is, ami nem kis feladat. Fertőtlenítek, takarítok, mosok, beszerzek, próbálom vezetni a háztartást, és közben foglalkozom az ötéves kisfiammal is. Az iskolás gyerekeimet biztatom, segítem, bátorítom. Az online tanulás sem olyan egyszerű, három gyerekem tanul most otthonról. Egy végzős 12.-es, egy 9.-es és egy 6. évfolyamos. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz most az érettségivel. Sajnos a nyelvvizsgája már elmarad. Sok ilyen váratlan, bizonytalan dolog vesz körül minket is.

A gyerekeket is sokkolta ez a helyzet.

Azt érzékelem, hogy a gyerekek egymás között, például az osztálytársak nem beszélgetnek, vagy csak keveset, sokan elvannak magukban. Nem osztják meg észrevételeiket, tapasztalataikat, gondolataikat.

Ezért is nagyon fontos a családban megtapasztalható biztonság, érezzék a szülők rendíthetetlen hitét, értsék meg, hogy nem mi irányítunk, mi csak felvesszük a ritmust. Isten kezében vagyunk. Sokan nem tudnak mit kezdeni ezzel a helyzettel, félnek, pánikolnak. Ami érthető is, de van megoldás a félelemre, pánikolásra. Ezekben a nehéz órákban is Istenhez fordulok, őt keresem. Tőle kérek menedéket. Fordulj te is hozzá!

Hiszen ezekről Jézus már nagyon régen tanított, megmondta, hogy mi fog következni!

Ezt olvashatjuk a Bibliában: „Amikor pedig háborúkról és lázadásokról hallotok, ne rettenjetek meg, mert ezeknek előbb meg kell történniük, de ez még nem a vég. Azután így folytatta: Nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, mindenfelé nagy földrengések, járványok és éhínségek lesznek, rettenetes dolgok történnek, és hatalmas jelek tűnnek fel az égen… És jelek lesznek a napban, a holdban és a csillagokban, a földön pedig a tenger zúgása és háborgása miatt kétségbeesnek a népek tanácstalanságukban. Az emberek megdermednek a félelemtől és annak sejtésétől, ami az egész földre vár, mert az egek tartóoszlopai megrendülnek. És akkor meglátják az Emberfiát eljönni a felhőben nagy hatalommal és dicsőséggel. Amikor pedig ezek elkezdődnek, egyenesedjetek fel, és emeljétek fel a fejeteket, mert közeledik a megváltásotok. Mondott nekik egy példázatot is: Nézzétek meg a fügefát és a fákat mind! Amikor látjátok, hogy már kihajtottak, magatoktól is tudjátok, hogy már közel van a nyár. Így ti is, amikor látjátok, hogy mindezek bekövetkeznek, tudjátok meg: közel van az Isten országa… Vigyázzatok magatokra, nehogy szívetek elnehezedjék mámortól, részegségtől vagy a megélhetés gondjaitól, és hirtelen lepjen meg titeket az a nap, mint valami csapda, mert rá fog törni mindazokra, akik a föld színén laknak. Legyetek tehát éberek, és szüntelen könyörögjetek, hogy legyen erőtök kimenekülni mindazokból, amik történni fognak, és hogy megállhassatok az Emberfia előtt.” (Lukács 21,9–11.25–31.34–36)

Betti (négygyermekes anyuka)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp