• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Hálaadás a reménységért

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Még a fának is van reménysége: ha kivágják, újból kihajt, és nem fogynak el hajtásai.  Ha elöregszik is gyökere a földben, ha elhal is a porban a csonkja, a víz illatától kihajt, ágakat hoz, mint a facsemete.” (Jób 14:7-9)

Drága Istenem!

Mostanában sajnos egyre többször hallok a vírusok terjedéséről és a betegek számának növekedéséről. Csak azt nem tudom minden más betegség is ilyen gyorsan növekszik-e, vagy csak a mostan kiemelt vírus. De egyet tudok, bármennyire növekszik a betegségtől való félelem; Istenem a kegyelmed sokkal jobban kiárad felém.

Köszönöm, hogy elém hozod a kivágott fa példáját. Amire nem számítok, a fa újra kisarjad és kizöldül. Lehet gyökere is kiszáradt már és semmi esélye az újbóli hajtásnak. Istenem, ha csodát teszel egy elkorhadt fával, amely már nem él; köszönöm a bátorítást, hogy én se adjam fel.

Hálát adok az újbóli reménysugárért és biztatásodért. Amint a kiszáradt fa víz illatától újra rügyezik, úgy adsz nekem is életkedvet Szentlelked által. Tied a dicsőség ezért a lehetőségért!

Lehetséges, hogy ez a sok betegség kifejezi az ember tőled való elfordulását. Istenem kegyelmezz az embereken, hogy felismerjék bűneiket és rendezzék kapcsolatukat veled.

A napfény és az eső mindenkit egyformán érint. Köszönöm a benned való reménység lehetősége is egyformán árad. Add, hogy ha jönnek nehézségek az életemben mindig hozzád forduljak és hadd tegyék ezt mások is. Köszönöm ezt a reménységet.

Imádkozom a reménytelen emberekért, adj nekik bizalmat és a gyászolókért, vigasztald őket és erősítsd életüket.

Ámen.

 

Majnár Zsolt

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp