• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Ami velünk történik

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott...

…Mert akiket eleve kiválasztott, azokat eleve el is rendelte, hogy hasonlókká legyenek Fia képéhez, hogy ő sok testvér között legyen elsőszülött. Akikről pedig ezt eleve elrendelte, azokat el is hívta, és akiket elhívott, azokat meg is igazította, akiket pedig megigazított, azokat meg is dicsőítette.” (Róma 8,28–30)

Kedves Uram!

Sok mindent nem értünk, ami velünk történik, ha a rossz dolgokra tekintünk. Olyan jó lenne, ha mindig egészségesek lehetnénk és minden sikerülne, amit az életünkben hosszú távra eltervezünk. De hirtelen jönnek a betegségek és a kellemetlen dolgok, amiket nehezen dolgozunk fel.

Istenem, segíts megértenem, mi és hogyan válik a javamra. Egyik vírus jön, a másik megy, és nem tudjuk, mikor és hol találkozunk velük. Csak azt, hogy érkezésével lemondással és hiánnyal találkozunk. Tudom, hogy mindezek által formálsz és tanítasz egy nemesebb célra.

Hasonlóvá válni hozzád, Jézusom, a te nagy családodban megtiszteltetés és öröm. Köszönöm elhívásod a te követésedre és életem igazgatását, hogy jobban megismerjelek téged. Szeretnék egészen biztos lenni abban, Istenem, hogy minden a javamat szolgálja, ami velem történik.

Szeretlek téged, mert segítségemre sietsz, amikor erőtlen vagyok. Mivel jól látod, mi van a szívemben, tudod, mire van szükségem. Szeretlek, mert elhatározásod szerint megbízol feladatokkal. Szeretlek, amikor igéddel bátorítasz, hogy ne csüggedjek el.

Ámen.

 

Majnár Zsolt

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp