• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Formálódás és tükröződés

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Vassal formálják a vasat, és egyik ember formálja a másikat. Aki a fügefát gondozza, az eszi a gyümölcsét, és aki gondoskodik uráról, azt megbecsülik. Ahogyan a víz tükrözi az arcot, úgy tükröződik a szívben az ember.”  (Példabeszédek 27,17–19)

Uram, mesterem!

Te jól látod, hogy az emberek közötti kapcsolatunk mennyire csiszolódik vagy nyikorog. Talán fájdalmat okozunk egymásnak és megbántást. Segíts ebben a formálódásban gyakorolni a megbocsátást és a szeretet gyakorlását! Kérlek, olajozd meg kapcsolatainkat Szentlelked vezetésével.

Köszönöm, hogy abban is tanítasz, amikor felelősséget adsz a gyümölcsfák gondozásához. Ennek jutalmát érezhetjük, amikor esszük azok gyümölcsét. Add, hogy ilyen felelősséggel és hűséggel tudjam alakítani az emberek felé való viszonyulásaimat, amiből látható, milyen az én természetem!

Segíts tisztelettel és imádságos szívvel gondolni vezetőimre és elöljáróimra! Köszönöm, hogy ehhez adsz megbecsülést és kitartást. Amint belenézek egy víztükörbe, a magam arcát láthatom. Kérlek, az tükröződjön le rólam, hogy életemet karbantartod.

Mit mutatnak az arckifejezéseim? Megelégedettséget és boldogságot, vagy mint a vihar okozta károk: az elkeseredést és csalódást. Gyógyítsd szívem állapotát, hogy az arcom is megmutassa a rendezett kapcsolatok örömét veled és másokkal! Hadd tudjak őszintén mosolyogni és hálát adni neked!

 

Ámen.

 

Majnár Zsolt

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp