• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Éhhalál

Elolvasási idő: 4 perc
Elolvasási idő: 4 perc
A mai napon János evangéliumának 6. fejezetét olvastam, ami az 5000 ember megvendégelésével kezdődik. 5000 éhes ember.

Megragadott ez a hatalmas szám, és gondoltam, megnézem, mennyi a világ népessége a mai napon. Ahogy néztem a statisztikát, egyre döbbenetesebb számokat találtam.

A jelenlegi világnépesség 7.928.820.480 fő, és ez a szám másodpercenként változik. Egyre több és több. Ennyi éhes ember van ma a világon.

Alultáplált emberek száma a világban: 858.688.595 fő, és másodpercenként emelkedik.

A ma éhen haltak száma: 5519 fő, és amíg ezt begépeltem (kb. 2 másodperc), további 3 fővel emelkedett a szám. Amíg én itt gépelek, éhen halt 3 ember! Ez rettenetes! Nem lehet sírás nélkül kibírni. Egyrészt a fájdalom miatt, mert eszembe jut, hogy mennyien halnak meg lelki éhhalálban, Krisztus nélkül, másrészt a kegyelem miatt, hogy nekem már nem kell többé éheznem.

Óhatatlanul is eszembe jutnak azok az emberek, akik nem olvashatják Isten igéjét, akik üldözve vannak a hitük miatt, és akik életüket kockáztatva viszik a lelki eledelt az éhezőknek. Nagy hála van a szívemben értük!

A fenti statisztikai számok pedig arra ösztönöznek, hogy nekünk, akik jóllakásig ehetünk,

az a feladatunk, hogy elvigyük az éhezőknek az élet kenyerét, az Úr Jézus Krisztust!

„Én vagyok az az élő kenyér, amely a mennyből szállt le: ha valaki eszik ebből a kenyérből, élni fog örökké, mert az a kenyér, amelyet én adok oda a világ életéért, az az én testem.” (János 6,51)

Felrémlik előttem Kevin Carternek A keselyű és a kislány című Pulitzer-díjas képe, amelyen egy csontsoványra fogyott gyermeket látunk, aki mellett ott áll egy dögkeselyű azt várva, hogy mikor hal meg. Az Isten igéje nélkül élő ember lelke is pont ilyen. Mozgásképtelen a gyengeségtől, mert nincs, ami energiát adjon neki, és az életbe belefáradva esik össze. Nincs kapaszkodó, nincs reménység, az elkerülhetetlen véget várva, szája csak a port érinti, miközben az ördög, mint a dögkeselyű, lesben áll, hogy mikor ragadhatja el őt az örök halálba.

Csak amíg megírtam ez a pár sort, további 727 ember halt éhen a világon. Nincs vesztegetni való idő!

„Az aratnivaló sok, de a munkás kevés: kérjétek tehát az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat az aratásába.” (Máté 9,37)

A történet margójára: Kevin Cartert a kép megjelenése után élesen támadták amiatt, hogy nem segített a kislánynak. Ő maga is azt nyilatkozta, hogy 20 percet várt a tökéletes beállításra, majd miután a keselyű nem tárta ki a szárnyát, csak azután zavarta el a madarat.

Jóllehet a fotóriportereket – így Cartert is – arra utasították, hogy kerüljék a fizikai kontaktust az éhínségben szenvedőkkel, mert betegséget terjeszthetnek, későbbi nyilatkozataiban többször is kifejezte sajnálatát, amiért nem segített a gyermeken.

A vádló elérte célját, mert pár hónappal a fotó publikálása után Carter öngyilkos lett. Búcsúlevelében ezt írta: „Nagyon, nagyon sajnálom. Az élet fájdalma olyan nagy, hogy az öröm teljesen megszűnt. Depressziós vagyok (…) Kísértenek a gyilkosságok és holttestek emlékei, harag és fájdalom… az éhező vagy sérült gyerekek, lövöldöző őrültek, gyakran rendőrök, gyilkosok…”

A dögkeselyű kettős győzelmet aratott.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp