• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

153. Hálás bizonyságok

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Ő az előző nemzedékek során megengedte, hogy minden nép a maga útján járjon...

…bár nem hagyta magát bizonyság nélkül, mert jótevőtök volt, a mennyből esőt adott nektek és termést hozó időket, bőven adott nektek eledelt és szívbéli örömet.” (Apostolok cselekedetei 14,16–17)

Istenem!

Jól ismered a világtörténelemben élt népeket és embereket. Nincs semmi új a nap alatt, hiszen mindenkinek megengedted, hogy a maga útját járja. Sajnos mi is talán legtöbbször a magunk feje után megyünk, ha nem tanulunk a saját és mások hibájából sem. Segíts meg, hogy változtatni tudjunk az ilyen életmódunkon!

Az emberi jó szándék, a rosszakarat és a közömbösség mindig része volt az emberek életének. Köszönjük a türelmedet és tanácsaidat, hogy változtatni tudjunk önző cselekedeteinken. Látjuk, ahogy a természet rendszeresen megváltozik, add, hogy ehhez hasonlóan megújuljon gondolkozásunk, és megtérjünk a lázadó viselkedésünkből!

Köszönjük, hogy sok tanújelét adod annak, amikor törődsz velünk és betöltöd szükségleteinket.

Jót teszel velünk az elegendő táplálékkal és a szívünkbe adott örömmel. Hálát adunk, amikor betegségből meggyógyítasz és erőt adsz a terhek viseléséhez. Köszönjük a sok bizonyságot, amit tőled kapunk.

Add, hogy hosszú és tartalmas időt töltsek el veled, amikor jóságodról gondolkodom! Köszönöm a megtapasztalásokat, amelyekkel a hitemet erősíted kitartásra és szolgálatra. Köszönöm a figyelmeztetésed, ha kísértés vagy nehézségek közelednek. Köszönöm, hogy bízhatok benned.

 

Ámen.
Majnár Zsolt

 

  

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp