• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

151. Békességem tőled van

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Ha egy egész tábor jön is ellenem, nem fél a szívem. Ha háború tör is rám, én akkor is bizakodom. 

Egy dolgot kérek az Úrtól, azért esedezem: hogy az Úr házában lakhassam egész életemben; láthassam, milyen jóságos az Úr, és gyönyörködhessem templomában. Megóv engem sátrában a veszedelem napján. Elrejt sátra mélyén, magas kősziklára helyez engem.” (Zsoltárok 27,3–5)

Uram!

Adj türelmet a várakozáshoz, hogyha sokat kell várnunk bizonyos dolgok elintézéséhez! Adj békességet a szívünkbe, amikor időpontot kell kérni, hogy eljuthassunk bárhová is! Kérünk, adj békét a háborgó szívű embereknek. Szüntess meg minden háborút, és gondoskodj a menekültekről!

Kérünk, ha sérelem ér bennünket, ne akarjunk bosszút állni, hanem tudjunk megbocsátani és békességben elrendezni a félreértéseket.

Vedd el szívünkből a félelmet, és rejtsd el a közelségedben az életünket! Add megtapasztalni jóakaratodat, védelmedet és jóságodat!

Azt kérjük tőled, örökkévaló Istenünk, hogy a te házadban lakhassunk egész életünkben. Köszönjük, hogy bízhatunk benned, és érezhetjük oltalmadat. Hálát adunk segítségedért a magas infláció időszakában. Óvj meg minden kétségbeejtő helyzettől, és gondoskodj a megélhetésünkről!

Várok rád, Uram, hadd legyek lelkileg erős, és bátorsággal töltsd el az életem a próbák alatt! Köszönöm, hogy a helyes útra vezetsz, hogy jól tudjak dönteni a nehézségek között. Hadd figyeljek rád, mint aki kőszikláról nézi a távoli helyeket! Köszönöm, hogy veled reménységgel nézhetek életem jövője felé.

 

Ámen.
Majnár Zsolt

 

  

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp