• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

7 tanács az új évre

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
Hét jó tanács, amelyeket érdemes átgondolni és alkalmazni az előttünk álló év folyamán.
  1. Nem a körülményektől, a tárgyaktól, a vagyontól, az emberektől függsz, hanem egyedül Istentől. Az előzőket is ő irányítja. Mivel független vagy, nem vagy zsarolható! „Istennek kell inkább engedelmeskednünk, mint az embereknek.” (Apostolok cselekedetei 5,29)
  2. Szabad vagy arra, hogy hogyan élsz, mit teszel. Nem vagy senki foglya vagy rabszolgája. Éld a saját életedet! „Mert ti, testvéreim, szabadságra vagytok elhívva; csak a szabadság nehogy ürügy legyen a testnek, hanem szeretetben szolgáljatok egymásnak.” (Galata 5,13)
  3. Korlátaidat ismerd el, valld be! Csak azok korlátoltak, akik nem vállalják. „Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosoknak pedig kegyelmét adja.” (Jakab 4,6)
  4. Szakadj el a múlttól, ne rágódj rajta! A múlton nem változtathatsz, mert már nincs jelen: elmúlt. A jelennek élj! „…ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé…” (Filippi 3,14)
  5. Legyél nyitott a jövőre! Sokkal több jó vár rád, mint amennyit te megtervezhetnél. „…a szeretet mindent remél…” (1Korinthus 13,7)
  6. Válaszd ki, mik és kik azok, akiket hatni engedsz magadra! Ne legyél általános raktár! Ne engedj magadba akármit! „…azt tartsátok magatokról, hogy meghaltatok a bűnnek, de éltek Istennek a Krisztus Jézusban.” (Róma 6,11)
  7. Légy termékeny: az életed éltessen sokakat! Élj továbbadásra érdemes életet! Hitetekben mutassátok meg az igaz emberséget!” (2Péter 1,5)

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp