• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Egyszerű tételek a házasság hetéhez

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
Párt az válasszon magának, aki önmagában már önálló, önfenntartó, egészségesen boldog: mert ő tud boldogságot adni. Mert neki már van miből.

Boldoggá a házasságban az tud majd tenni, aki már nélküled is boldog.

Házasodni annak szabad, aki már képes a teljes önátadásra, a másik teljes befogadására. Itt a teljes a lényeg.

Igazából az házasság, ahol feleség és férj egy. Közérthetőbben: teljesen odavannak egymásért. A többi házasság külsőleg picit hasonlíthat ehhez.

A szó bibliai értelmében ezért csak az nevezhető házasságnak, amelyben egyformán tapasztalja férj és feleség, hogy EGYEK lettek.

Ahol egy a feleség és a férj, ott semmi változás, semmi probléma, semmi konfliktus, semmi szerencse vagy szerencsétlenség nem tudja a házasság egy voltát, boldogságát kikezdeni.

Az eggyé létel lényegileg más, mint az egység. Az egységhez sok munka, megbeszélés és alkalmazkodás kell. Az eggyé lételhez pedig hit, amely az önátadásban eggyé teremti őket.

Ha a szerelem elmúlik, annak két oka lehet. Vagy nem is volt, csak ahhoz hasonlított. Vagy egy éretlen és felelőtlen ember szerelme volt, aki emiatt nem is tudja fenntartani magában.

A rajongás a szerelem egyik legerősebb mutatója! Mert csak ekkor képes az ember a másikkal telítődni, a másikat telíteni.

Az igazi házasság örök bizonyítéka és kinyilvánítása annak, hogy a nő és a férfi eredendően egynek teremtetett.

A házasságban sem szűnik meg a legalapvetőbb kötelességünk: saját harmóniánk, fejlődésünk, kiteljesedésünk megteremtése. Ha ezt elhanyagoljuk, azt a párkapcsolati tréning sem tudja megadni.

Az igazi házastársat erről ismerjük meg: mellette a másik fejlődik, kiteljesedik és boldog. És látszik is rajta.

Gyermek nélkül is teljes az igazi házasság. A nem igazi viszont gyermekkel sem az.

 

Fotó: unsplash.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp