• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Uralkodik és helyreállít

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„De te, Uram, trónodon ülsz örökké, királyi széked megmarad nemzedékről nemzedékre. Miért feledkezel meg rólunk ilyen sokáig, miért hagysz el minket oly hosszú időn át?

…Téríts magadhoz, Uram, és mi megtérünk, tedd újra olyanokká napjainkat, mint régen voltak! Vagy talán végképp elvetettél minket, annyira megharagudtál volna ránk?” (Jeremiás siralmai 5,19–22)

Uram!

Nem tudom, milyen lenne az életünk, ha nem söpörne végig az egész földön ez a járvány, ami megnehezíti életünket. Megállítasz, nehogy azt gondoljuk, sok mindenre képesek vagyunk nélküled. Köszönöm, hogy mindez gondolkozásra indít és rád irányítja a figyelmünket.

Nem tudjuk irányítani a szél útját, és mégis tetteinkkel szélmalomharcot folytatunk. Uram, segíts megtérni ebből az elbizakodott gondolkozásból! Nem tudjuk befolyásolni a természet erőit, de te meg tudsz változtatni bennünket. Köszönöm, hogy segítesz helyreállni a rossz viselkedésből.

Hálát adok, mert te uralkodsz a vírusokon és a rossz emberi hozzáállásokon. Biztos kezekben érzem magam, mert uralkodásod során nem hagysz el, hanem segítesz visszatérni hozzád. Köszönöm, hogy nem haragszol, és számíthatok a bocsánatodra.

Köszönöm az esőcseppeket, melyekkel gondoskodsz a növények fejlődéséről. Add, hogy az életem is úgy felfrissüljön, mint a reggeli harmat! Hálás vagyok, mert nem feledkezel el rólam. Köszönöm, hogy ezt régen is megtapasztalhattam, és generációkon át őrködtél felettem.

Ámen.

Majnár Zsolt

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp