• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Próbákon át az Úrral

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„De most így szól az Úr, a te teremtőd, Jákob, a te formálód, Izrael: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged.” (Ézsaiás 43,1–2)

Uram!

A mostani adventben várakozom és készülök a veled való találkozásra és a rád való emlékezésre. Karácsony közeledtével szeretném feldíszíteni a szívemet az ünneplésre. Kérlek, segíts nekem, hogyha ezt a készülődést próbákon keresztül kell elvégeznem.

Köszönöm, hogy minden nehéz időszakban velem vagy és átviszel azokon. A vírusok terjedése miatt több helyről hallok korlátozásokról és szigorításokról híreket, amelyek megnehezítik a megélhetést. Köszönöm, Istenem, hogy te ismered ezt az élethelyzetet, és köszönöm bátorításod, hogy ne féljek és ne adjam fel.

Uram, segítsd meg azokat, akik különböző betegségben vannak, és talán már a fájdalomcsillapítók sem segítenek nekik a fájdalmak elviselésében! Hallok különböző gyógyszerekről, vakcinákról és azok mellékhatásairól. Tudom, azok nélkül is erőt, kitartást és gyógyulást adsz a betegek számára.

Köszönöm, hogy engem értékesnek, megbízhatónak tartasz és szereteteddel veszel körül. Bízom benned, amikor aggódásról és félelemről hallok információkat. Vigyázol rám, nehogy bármi megingassa hitemet, és el ne sodorjon különböző csábító cselekedet.

Köszönöm, hogy kiválasztottál, nevemen szólítasz és hozzád tartozhatom. Légy áldott, mert megszabadítasz engem a bizonytalanságtól! Adj erőt, hadd tudjak beszélni másoknak arról, amikor próbákon át is tudok készülni az adventi várakozásra és a karácsonyi ünneplésre!

Ámen.

 

Majnár Zsolt

 

Fotó: pexels.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp