• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Házassági örömök és terhek

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28)

Köszönjük, Istenünk, hogy úgy alkottál meg bennünket, hogy egymás felé vonzódunk a párkapcsolatokban. Először adtad a rózsaszín köd érzését, amikor tiszta szerelemmel átitatva megismerkedhettünk. Amikor egymás körül forogtak a gondolataink és érzéseink.

Köszönjük, hogy ahogy az égbolton ragyog a nap, és fényével felvidít bennünket, úgy adtad a ragaszkodást egymás felé. De ahogy a borús felhők eltakarják a napot, úgy kerülhetnek gondok és nehézségek minden házasságba. Segíts eléd hozni a terheinket, ha belefáradnánk egymás elfogadásába!

Segíts kitartani a másik mellett, ha a viharos szenvedélyek megváltoznak bennünk és azok átalakulnak megszokott kapcsolattá!

Add, hogy az életünket a mély szeretet és ragaszkodás határozza meg!

Üdítsd fel a házastársakat és családtagokat egymást bátorító és megbocsátó érzésekkel! Add, hogy imádsággal tudjuk eléd hozni megfáradásainkat!

Adj erőt a házasságban levő terhek elviseléséhez, és adj megoldást hozzájuk! Adj sok közös örömöt, hogy azok megerősítsék az összetartozást! Segítsd meg azokat, akik a házasságra készülnek ilyen örömök átéléséhez és áldásod megtapasztalásához! Karold fel azokat, akik már nem élnek házasságban, mert elveszítették társukat, hogy megnyugvást találjanak nálad!

 

Ámen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp