• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Az öröm erőt ad

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„De én vigadozni fogok az Úr előtt, víg örömre indít szabadító Istenem. Az Úr, az én Uram ad nekem erőt; olyanná teszi lábamat, mint a szarvasokét, és magaslatokon enged járni engem. A karmesternek: húros hangszerre.” (Habakuk 3,18–19)

Uram!

Vannak, akiknek gondjaik megoldódnak, és vannak, akik betegségeikből meggyógyulnak. Hálát adok értük. De most azokért imádkozom, akiknek megmaradnak nehézségeik, és nem gyógyulnak meg a betegségeikből. Kérlek, könyörülj rajtuk. Segítsd meg őket, és adj erőt elviselni a terheiket!

Köszönöm biztatásod, hogy a próbatételben esélyt adsz számunkra a jobb életre.

Örömöt adsz szívünkbe a gondjaink között, és megtapasztaljuk szabadításodat. Köszönöm, hogy ez az öröm kimozdít bennünket abból az állapotból, hogy a saját bajainkkal foglalkozzunk vagy sajnáltassuk magunkat.

Lehet, hogy a gyümölcsfák nem érlelnek gyümölcsöt, a szőlők nem teremnek, és elmarad az aratás a szántóföldön. De a tebenned való örvendezés új erővel tölt meg. Köszönöm, hogy a boldogság nem a körülményektől függ, hanem hogy hálásak legyünk.

Köszönöm, hogy te olyan erőt adsz, mint egy szarvas, aki át tud szökellni a sötét erdőn vagy a rossz élethelyzeteken. Légy áldott, mert segítesz a nehézségeken átjutni, és a magaslatokon járhatok veled. Köszönöm, hogy ezt a bizonyságot, ha kell, hangszer kíséretével, énekszóval is megvallhatom.

 

Ámen.

Majnár Zsolt

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp