• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

A gondviselő Isten

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.” (Máté 6,33–34)

Drága Uram!

Az év elején több olyan út áll előttem, amit előretekintve nem látok tisztán. Mi vár rám a következő időszakban, nem tudom. Lehetnek göröngyös, nehézségekkel teli életszakaszok. Istenem, nem szeretnék megijedni és meghátrálni azoktól. Bízom benned, hogy lesznek örömökkel teli megtapasztalásaim is.

Arra gondolok, hogy az a vírusos időszak, amit áthoztunk az előző évből, vajon meddig fogja beárnyékolni az életünket? Uram, az a kép jön elém, amikor egy borús, sötét felhőkkel teli időben előbújik a nap. Köszönöm, hogy nem kell átadnom magamat a borúlátásnak és az elkeseredésnek.

Köszönöm Istenem, ahogy a nap fénye és melege új megvilágítást nyújt, úgy veszed el szívemből az aggódást és félelmet a jövő dolgai felől. Hiszen te új megoldásokat és új megtapasztalásokat adsz a téged keresők életébe. Segíts azzal törődnöm és azt keresnem, ami neked kedves, és az igazságodhoz tartozik.

Kérlek, adj bölcsességet a rád figyeléshez és tanácsaid megéléséhez. Köszönöm, hogy ismered szükségleteimet, és betöltöd azokat. Szeretnék ragaszkodni igéd biztatásához, és megtartani azt. Hálát adok, hogy előtted van minden napom, ami történni fog velem ebben az évben. Köszönöm, hogy mindig annyi erőt és áldást fogsz adni, amennyire szükségem lesz.

 

Ámen.

 

Majnár Zsolt

 

Fotó: unsplash.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp