• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

130. Értelmes döntések

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Hallgass a tanácsra, és fogadd el az intést, hogy végre bölcs légy! Sokféle szándék van az ember szívében, de csak az Úr tervei valósulnak meg.

Amit az embertől megkívánnak, az a hűség, ezért jobb a szegény ember a hazugnál.” (Példabeszédek 19,20–22)

Uram!

Sokféle tanácsot hallunk életünkben gyermekkorunktól kezdve. Köszönjük, hogy minden emberi szó által a javunkat akarod. Meg kell vallanunk, néha szófogadatlanok voltunk szüleink és tanáraink felé. Bocsáss meg, ha ezt a természetünket feléd is alkalmazzuk!

Sok gondolat és szándék fordul meg a fejünkben. Segíts, hogy a tanácsokat megfontoljuk és elfogadjuk azokat, hogy bölcsek lehessünk! Halljuk, hogyan lehetne egészségesen élni és jól viselkedni. Add, hogy azt tudatosan felvállaljuk és megéljük! Akkor is, ha az bármilyen lemondással jár együtt.

Köszönjük, hogy a helyes döntésre irányítod életünket.

Segíts elismerni, ha hibázunk, és erősíts meg a helyreállásban! Add, hogy minden igyekezetünkkel, hűséggel forduljunk feléd! Ne legyünk hasonlóak a reggeli harmathoz, ami gyorsan felszárad, ha napsütés éri.

Add, hogy magamba szívjam az életadó tanácsaidat, és megismerjem szavaid bátorítását! Köszönöm, hogy jókedvet adsz, amikor igéddel foglalkozom. Adj több barátot, akik hasonló vágyakozással fordulnak szavaidhoz, és keresik akaratodat az életükben!

 

Ámen.
Majnár Zsolt

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp