• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

118. Napjaink múlása

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk! Fordulj hozzánk, Uram! Meddig késel? Könyörülj szolgáidon! Áraszd ránk kegyelmedet reggelenként, hogy vigadjunk és örüljünk egész életünkben!” (Zsoltárok 90,12–14)

Uram!

Egyik front jön a másik után; valakiket megvisel, másokat nem. Valahol szórakoznak, máshol pedig tele vannak félelemmel és rettegéssel. Egyik helyen nyugalom, másik helyen békétlenség és feszültség tapasztalható. Bárhol is vagyunk, segíts elgondolkodnunk életünk mulandóságáról!

Valahol szórakoznak, és nem gondolnak mások nehézségeire, akiket betegség, fájdalom ér, és segítségért kiáltanak. Segíts jól elgondolni életünk múlását! Hadd tudjuk úgy kezdeni reggeleinket, hogy elgondoljuk, miért lehetünk hálásak! Add, hogy örömmel kezdjük napjainkat, és ne aggódással!

Amibe belefogunk, add mindarra áldásodat!

Hadd tudjunk arra gondolni, hogy te vagy a mi menedékünk és oltalmunk! A napjaink és éveink múlása ne legyen olyan, mint a reggeli álom, amelyet többnyire elfelejtünk! Segíts számba venni napjainkat, és üdítsen fel, hogy mindennap veled lehetünk!

Add, hogy bölcsen át tudjam gondolni életem dolgait, és ne vétkezzem ellened, hanem érezzem jóindulatodat! Várok rád, ne késlekedj, hadd érezzem jelenléted örömét! Köszönöm, hogy maradandóvá teszed életem, életünk fáradozásait.

 

Ámen.

Majnár Zsolt

 

Fotó: unsplash.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp