• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

106. Kincsünk a rendkívüli erő

Elolvasási idő: < 1 minute
Elolvasási idő: < 1 perc
„Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy ezt a rendkívüli erőt Istennek tulajdonítsuk, és ne magunknak: Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe.” (2Korinthus 4,7–8)

Istenem!

A cserépedényeket főzésre, sütésre és tárolásra használják az emberek. Értékes az edény, de ha nem vigyázunk rá, hamar összetörik.

Elgondolkodtató, hogy miért ehhez a tárgyhoz hasonlítod az életünket. Talán azért, mert az is ilyen törékeny.

Magunk is érezzük, Urunk, hogy a testünk mennyire sérülékeny, ha betegség éri. Megrepedezik az elfáradástól és a fájdalomtól. A gyógyszerek próbálják egybetartani és megfoltozni azokat. Köszönöm, hogy hozzád jöhetünk testünk gyógyulásáért és lelkünk pártfogásáért.

Istenem, szorongatnak bennünket a különböző vírusok és betegségek. Köszönöm, hogy megóvod az életünket azoktól, vagy erőddel átviszel rajtuk. Jönnek talán bajok és nehézségek az életünkbe, melyek bizonytalanságban tartanak. Nem esünk kétségbe, mert bátorítasz.

Köszönöm, hogy ez a rendkívüli erő tőled jön, amely megőrzi életünket. Hálás vagyok ezért a kincsért, amitől értékessé válik az életem. Emlékeztess erre, ha félelem és csüggedés kerülgetne! Add, hogy vigyázni tudjak erre az értékes testre és életre!

 

Ámen.

Majnár Zsolt

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp