• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Változás, emlékezés, hálaadás, előretekintés

Elolvasási idő: 3 perc
Elolvasási idő: 3 perc
Az elmúlt napokban több évfordulóra is lehetőségünk volt emlékezni. Hadd említsek meg ezek közül néhányat röviden ebben a híradásban.

Október legvégén a reformáció – immár 505-ik – emlékünnepére került sor, november elején elhunyt szeretteinkre gondolhattunk, látogathattunk ki temetőkbe. Ennek kapcsán egy bölcs idézet, melyet az egykori amerikai elnöknek, a baptista háttérrel is rendelkező Abraham Lincoln-nak tulajdonítanak, így hangzik:

A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben.

Továbbmenve, idén már 10 éve, hogy sor került Budapesten a „Reménység fesztivál” nevet viselő három napos evangelizációs alkalomra, ahol Billy Graham fia – Franklin prédikált. A Papp László Sportarénában, 2012 nyarán nálunk szolgáló lelkész nemrég közösségi oldalán emlékezett meg édesapjáról, aki 104 éves* lenne idén (Billy Graham 1918. november 7-én született az Észak-Karolina-beli Charlotte-ban). Így a magyar baptistáknak van okuk a hálára a közelmúlt és a rendszerváltás környéki lelki áldások miatt is. Ez utóbbi témakörről; az idén 45 éve kezdődött missziós utakról itt olvashat bővebben a kedves olvasó. 

Van okunk reménységgel nézni a jövőbe is, hiszen közeleg az adventi várakozás ideje, ami eszünkbe juttatja Jézus Krisztus egyre közeledő visszajövetelét. De addig sor kerül még a Hálaadás ünnepére, amihez kapcsolódik majd a december 2-i Aréna rendezvény. Hálát adhatunk együtt a Szeretetszolgálat elmúlt 25 (26) évéért, jövő novemberben pedig a Baptista 500 keretén belül egy nagyszabású evangélizációs alkalmon Billy Graham unokája – Will szolgál majd közöttünk, ugyancsak az Arénában. Ennyi visszatekintés és jövőbe nézés után legyen bátorításul számunkra végül az alábbi igerész. 

*104. Zsoltár-részlet: 23Az ember munkába indul, és dolgozik egészen estig. 24Milyen nagy alkotásaidnak száma, URam! Valamennyit bölcsen alkottad, tele van a föld teremtményeiddel. … 27Mindezek arra várnak, hogy idejében adj nekik eledelt. 28Ha adsz nekik, szedegetnek, ha bőkezű vagy, jóllaknak javaiddal. 29Ha elrejted orcádat, megrémülnek, ha elveszed lelküket, kimúlnak, és ismét porrá lesznek. 30Ha kiárasztod lelkedet, új teremtmények keletkeznek, és megújítod a termőföldeket. 31Dicsőség legyen az ÚRnak örökké! Örüljön alkotásainak az ÚR!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp