• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Együtt a gyerekek lelki egészségéért

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
Személyesen is átadásra került a Heim Pál Gyerekkórház Mentálhigiénés Központjának a májusban megrendezett A nagy utazás nőkonferencia karitatív projektje során gyűjtött 750.000 Ft-os támogatás.
Közösségünk nőtagjai nevében a Baptista Női Misszió vezetői személyesen is kifejezték nagyrabecsülésünket Dr. Rigler Ilona főorvosasszonynak azért a hiánypótló munkáért, amit munkatársaival együtt a gyerekek lelki egészségért végeznek, és az egészségügyi dolgozók koronavírus-járvány során tanúsított helytállásáért.
A Faludi utcai Mentálhigiénés Központban tavaly 16.000 esetben kaptak a gyerekek lelki segítséget az ott dolgozó munkatársakon keresztül. Sok gyerek érkezik hozzájuk más intézményekből is konzultációra, diagnózisért. Mindent megtesznek azért, hogy a gyerekek a lehetőségekhez képest – akár az egészségügyi kereteket meghaladóan is – a legjobb segítséget kapják. Jelenleg is épp egy egész hetes mentálhigiénés tábor zajlik tinédzsereknek.
Az adományt diagnosztikai eszközök beszerzésére fordítják. Mivel gyerekekkel dolgoznak, az egyik leghatékonyabb játékterápiás eszközük a Világjáték, amiből jelenleg csak egyetlen egy áll rendelkezésükre, így a munkatársak csak előre egyeztetve tudnak alkalmanként a gyerekekkel abban a terápiás szobában dolgozni, ahol ez a játék található. Most a baptista nők adományából egy újabb Világjátékot is be tudnak szerezni majd.
Köszönjük mindazoknak, akik támogatásukkal is hozzájárultak ehhez!
Ezúton köszönjük a Baptista Szeretetszolgálatnak is, hogy segített az online adománygyűjtésben, és az összegyűlt közel 650.000 Ft-os összeget kiegészítette.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp