• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Teljes vagy!

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
Teljes. Befejezett. Egész. Ép. Hiánytalan. Sértetlen. Százszázalékos. Krisztusban teljes vagy!

„Ti benne vagytok beteljesedve, aki feje minden fejedelemségnek és hatalmasságnak.” (Kolossé 2,10)

Általa, benne akként az emberként élhetsz, akinek az Isten kigondolt, eltervezett, megálmodott. Amikor Krisztusban újjászülettél, Isten családjában ebbe a teljességbe születtél bele. Amikor Isten rád néz, ő már teljesnek lát Krisztusban. Mert ő nem azt nézi, amit az ember, nem azt, ami a szeme előtt van, nem test szerint, hanem szellemben lát és ítél.

Milyen ritkán tudjuk ezt az igazságot elhinni, átérezni! Hisz mindig találhatunk valamit, ahol az életünk, jellemünk még hibádzik, hiányos, nem tökéletes. Különösen így van ez ma, amikor mindenfelől olyan ingerek érnek, hogy mások milyen sikeresek, eredményesek ezen vagy azon a területen.

Amikor mindennap új teljesítmények, új rekordok, új mércék és új elvárások születnek, ki mondhatná, hogy ő már elérte az elérhetőt, hogy ő teljes, egész, befejezett? De míg a hiányaink a szégyent erősítik bennünk, és vagy további teljesítményekbe, megfelelésbe hajszolnak, vagy elkeserítenek és passzívvá, tehetetlenné tesznek – addig a teljességünk gondolata olyan békével és örömmel tölt el, melyben a legjobbat tudjuk kihozni a lehetőségeinkből.

Krisztusban egy teljes ember vagy! Úgy, ahogy vagy. Úgy, ahogy vagyok.

Ez Isten igazsága rólad! Krisztusban teljes lettél. Amikor megerősödsz ebben az igazságban, az felszabadít, megszabadít a hazugságoktól, és megerősít a krisztusi identitásodban. Istennek kedves ez, amikor Krisztus áldozatára nézve, a kegyelembe kapaszkodva hit által ki tudod mondani: egy teljes ember vagyok.

Értéked istenképűségedből (hogy Isten a saját képmására teremtetett) és megszenteltségedből (hogy Krisztusban újjáteremtett, már rajta keresztül lát) fakad.

Értékességed vállalása egyben megszenteltséged tudomásulvétele is.

Erősödj meg ebben az igazságban ma: „Krisztusban teljes vagyok”!

 

Révész Szilvi

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp