• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Hibáztál? Nincs bocsánat!

Elolvasási idő: 3 perc
Elolvasási idő: 3 perc
Azt gondolod, hogy ha bocsánatot kérsz, a sértett pedig megbocsát, kezet fogtok, mindketten konstatáljátok, hogy szerencsére nem lett semmi baj, de azért levonod a tanulságot, szóval ezek után már megkönnyebbülve mehetsz tovább? Hát nem!
Valaha lehet, hogy így volt, de most már nem. Mert ott volt egy járókelő, és kamerára vette az aprócska balesetet. A déli híradóból aztán már tudhatod, hogy bekerültél a köztörvényes bűnözők sorába. Ugyanis közvetlenül a te baleseted előtt mondták be, hogy valaki sonkát akart lopni, aztán amikor a háziak rajtakapták, megölte és feldarabolta őket.
Közvetlen ezután következel te: „Úgy elsodorta, hogy HATALMASAT esett… földre zuhant… Mutatjuk még egyszer a SOKKOLÓ videót… Lassítva láthatják, ahogy fékezés nélkül… Az ELKÉPESZTŐ felvételt a…. osztotta meg. A BRUTÁLIS jelenetet egy arra járó…”
Szóval nincs bocsánat! A gyilkosság is sokkoló és brutális volt, de amit te követtél el, az is!
A szakértő akkurátusan elmondja, hogy egyértelműen te vagy a felelős! Igaz, látszik a felvételen, hogy gyalogostempóban kanyarodtál, az is, hogy hirtelen pont szembekerültél a vakító napsütéssel, igaz, hogy amint meglökted a gyalogost, abban a pillanatban meg is álltál, neki pedig semmi baja sem lett. Lehet, hogy le is rendeztétek, ahogy Krisztus Urunk tanította; „Békülj meg ellenfeleddel idejében, amíg együtt vagy vele az úton, hogy át ne adjon az ellenfeled a bírónak!” (Ha jól értem, ez azt jelentené, hogy a megbékülés okafogyottá tesz minden további vegzálást, meghurcolást.)
De mint mondtam, nem úszhatod meg ennyivel. Mert mi nem azért ülünk a tv előtt, hogy egymással megbékélő embereket nézegessünk. Abban nincs semmi sokkoló, elképesztő és brutális. Márpedig nekünk, nézőknek erre van igényünk…
És az a szegény buszvezető sem úszhatja meg, aki velünk, nézőkkel ellentétben szintén hatalmasat hibázott a következő tudósítás szerint. Ugyanis kívülről véletlenül becsukta a vezetőfülke ajtaját. Brutális vétkét ráadásul azzal tetézte, hogy elfogadta egy készséges utas elképesztő segítségét, aki sokkoló módon átmászott felette és kinyitotta. Taps? Gratuláció? Megkönnyebbülés? Mehetünk tovább? Nem, mert ez esetben is ott volt a kamerás ember, aki ezt nem hagyhatja ennyiben. Muszáj bemutatni ország-világnak, mert nekünk, nézőknek látnunk kell, hogy mindig mások hibáznak. A tudósítás pedig csak úgy lehet kerek, ha felhívjuk a BKK illetékesét, hogy indult-e eljárás a vétkes ellen.
Hiába, kamerával járni az utcán hatalmat jelent. Emberi sorsok dőlhetnek el a kamerás ember kezében. Ennek a hatalomnak valószínűleg nagyon nehéz ellenállni. Pedig ellen kellene állni, barátaim! Vissza kellene térni a régi, bevált megoldáshoz: Hibáztál? Megbántad? Tanultál belőle? Semmi baj, mással is előfordul! Spongyát rá!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp