Szeretete felélénkít

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„De én olyan vagyok, mint a viruló olajfa, Isten házában lehetek, bízom Isten szeretetében most és mindenkor. Hálát adok neked mindenkor, mert te munkálkodsz. Nevedben reménykedem, mert jó vagy híveidhez.” (Zsolt. 52:10-11)

Istenem!

Azon gondolkodom, hogy mitől virul egy olajfa? Azért talán, mert hosszú életű, örökzöld és a nagy lombozata árnyékot ad a melegben. Olyan, mint a víz üdítő hatása a hőség idején. Köszönöm, hogy mindenkit felélénkítesz, aki hozzád jön. Mindezt a szereteted irányítja és téged dicsőít.

Szeretnék olyan termékeny lenni erőben, szeretetben és hitbeli tapasztalatokban, mint az olajfa.

Ahogy az a kemény talajban megkapaszkodik, add, hogy minden nehéz életkörülményben kitartsak. Annak gyökerei mélyre hatolnak, hogy elérjék a nedvességet.

Köszönöm, a Szentlélek teszi elérhetővé számomra mindazt a megtapasztalást, hogy tőled bátorítást kapjak. Hálát adok, mert megvallhatom, milyen sok jót tettél eddig az életemben. Benned reménykedem, mert olyan jó a közeledben tartózkodni.

Az olajfa hosszú élettartamú és a termése gyógyító hatással bír. Uram add, hogy én is ilyen kitartó lehessek melletted és cselekedeteim másokat bátorítsanak, építsenek. Ha vihar miatt sérülés érné a fát, belőle mindig új hajtások fakadnak. Köszönöm te mindenkor új reménységet és lelkesedést adsz.

Ámen.

 

Majnár Zsolt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp