• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Isten segítségül hívása

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Hálaadásodat áldozd az Istennek, és teljesítsd a Felségesnek tett fogadalmaidat! Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem.” (Zsoltárok 50,14–15)

Kedves Istenem!

Ezek a kérdések jönnek elém, hogy mit várok ettől az évtől és mire vágyom. Ha az egész évi elvárásom, elképzelésem egy szépen kialakított száraz virágcsokorhoz hasonlít, az nem jó. Hiszen akkor csak az a baj vele, hogy nincs benne élet. Kérlek, adj megfelelő életkedvet az előttem levő események alakulásához. Óvj meg a fertőzéstől minél több embert!

Te már látod előre, hogyan fog alakulni ez az év. Azt a képet mintha puzzle-darabokból raknád össze. Te adod hozzá a tervrajzot és a megfelelő lépéseket. Hogy ebbe mi tartozik? Maszkviselés, védőoltás, távolságtartás, kézfertőtlenítés, korlátozások, betegség, gyógyulás? Ki tudja, mi tartozhat még ebbe a készülő alkotásba. Köszönöm, hogy mindabban megsegítesz.

Talán többen fogadalmat tesznek, hogy megváltoznak és több mindent másként csinálnak majd. Légy segítségül nekem, hogy semmilyen körülmény hatására se változtassam meg a hozzád irányuló kapcsolatomat! Hálát adok, hogy a nehézségek idején megsegítesz majd és felemelsz, ha elcsüggednék.

Uram, szeretnélek jobban megismerni téged ebben az évben. Segíts meg, hogy több időt szánjak a Biblia olvasására és tanulmányozására! Szabadíts meg a kísértésektől, és adj erőt, hadd tudjak győzni felettük! Dicsőítelek, mert erőt adsz a kitartáshoz, és megsegítesz mindazt teljesíteni, amit megígértem neked.

 

Ámen.

 

Majnár Zsolt

 

Fotó: unsplash.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp