• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Bölcsességed gyönyörködtet

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Csak az ÚR ad bölcsességet, szájából ismeret és értelem származik. A becsületeseknek jutalmat tartogat, pajzsot a feddhetetlenül élőknek. Vigyáz a törvény ösvényeire, és híveinek útját megőrzi.

…Majd megérted, mi az igazság és a törvény, a becsületesség és az igazán jó út. Bölcsesség költözik szívedbe, és az ismeret gyönyörködteti lelked. Megfontolás őrködik feletted, értelem oltalmaz téged.”  (Péld 2:6-11)

 

Kedves Istenem!

Amint egy ködös idő, olyan rejtélyes és titokzatos néha az élet; s úgy nem látjuk tisztán a világban történő eseményeket. Szükségem van a te bölcsességedre, hogy megértsem, mi zajlik körülöttem.

Kérlek, pajzsként védelmezd életemet, amely óvjon meg a becstelenségtől és tartson távol minden betegségtől. Köszönöm megáldasz okos előrelátással, hogy a legjobb döntéseket tudjam hozni az életemben.

Kérem, adj bölcsességet az orvosoknak, hogy minél több beteg embernek tudjanak segíteni és meg tudják őket gyógyítani.

Hálát adok azért a bizonyosságért, amikor rád hallgatok és megfogadom tanácsaidat boldogság és békesség tölt el. Vezesd jó belátásra azokat, akik nem így gondolkodnak és örülnek, ha rosszat tehetnek. Kérlek, irányítsd őket a becsületességre és a döntéseik helyes megfontolására.

Istenem neked semmi sem lehetetlen, kérlek, add, hogy az emberek feléd forduljanak és legyen nyitva a fülük, amikor beszélsz hozzájuk. Köszönöm bölcsességed arra bátorít, hogy örüljek tanácsaidnak és igazságod megtartásának.

Az igazságodra fény derül, ahogy kisüt a Nap egy ködös reggel után és bevilágítja lakóhelyünket. Köszönöm, amikor lelkemet felvidítod Igéd olvasásával és bátorítasz, hogy a jó utat válasszam. Légy áldott ezért a védelemért!

 

Ámen.

 

Majnár Zsolt

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp