• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Hálaének a Mindenhatónak

Elolvasási idő: < 1 minute
Elolvasási idő: < 1 perc
„Tudom én, hogy milyen nagy az Úr, nagyobb a mi Urunk minden istennél. Amit csak akar az Úr, megteszi az égen és a földön és a mélységes tengerekben. Felhőket hoz fel a föld széléről, villámokat szór, ha esik az eső, szelet bocsát ki kamráiból.” (Zsoltárok 135,5–7)

Kedves Istenem!

Nem szoktunk a szélnek és a villámoknak örülni, mert az kellemetlen, és talán keresztülhúzza számításainkat, elképzeléseinket. S időnként félelmetes.

Hálát adok neked, mert a hűséged olyan, mint oltalom a zivatarban és árnyék a hőségben. Amikor szembekerülök a természet erejével, megijedek, de a hatalmadat látom meg abban. Jó hozzád közeledni és megnyugodni melletted.

Ha életem felett látom a viharokat, problémákat, köszönöm a biztatást, felette állsz minden természeti és személyes viharos élethelyzetnek. Amint a fazekas az agyagot, úgy formálod az életem.  A felhők felett mindig süt a nap, köszönöm, hogy gondot viselsz rólam.

Ha nem is vagyok ott a helyszínen, látom a zuhatag csobogását, érzem a hideg víz illatát, a friss levegőt, és hallom a madarak éneklését. Látom a tobozokat a fenyőfa tetején, amint ékszerként téged dicsőítenek. Hadd legyen ilyen az életem, amely rád mutat!

Köszönöm a reménységet, hogy benned mindig megbízhatok. Tied a dicsőség és hódolat!

 

Ámen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp