140. Bölcs útmutatás

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Ismered-e az ég szabályait? Talán te adsz neki uralmat a földön? El tudod juttatni hangod a felhőkig, hogy vízáradat borítson el téged? 

Tudsz-e villámokat küldeni útjukra, és mondják-e neked: Itt vagyunk? Ki szabta meg bölcsen a sötét felhők rendjét, a légi tüneményekbe ki adott értelmet? Ki olyan bölcs, hogy meg tudja számlálni a fellegeket, és ki tudja kiüríteni az ég tömlőit, ha megkeményedik a föld, mint az öntvény, és egymáshoz tapadnak a göröngyök?” (Jób 38,33–38)

Uram!

Köszönjük, hogy ezekből a sorokból láthatjuk, amikor viharban vagy forgószélben beszélsz Jóbbal. Amikor az ő problémáira válaszolsz, hogy gondolkozzon el az ég és a föld törvényszerűségeiről, úgy mi is választ kapunk néhány kérdésünkre. Köszönjük, hogy amikor nekünk vannak gondjaink, bennünket is megsegítesz.

Te alkottad az esőt és a harmatcseppeket.

Nem tudjuk megnyitni az ég csatornáit, mint egy csapot, hogy abból eső hulljon az égből. Eső hiányában a rögök összetapadnak és megkeményednek. Szívünk is ilyen keménnyé válik, ha elfordulunk tőled. Küldj áztató esőt a földre, és a szívünket tedd érzékennyé útmutató szavaid befogadására!

Te adtál értelmet a kakasnak, hogy jelezze a hajnalt; és más állatoknak adtál értelmet az időjárás-változás előrejelzéséhez. Köszönjük, ha rajtuk keresztül is üzensz nekünk. Határvonalat szabtál a felhőknek, hogy meddig és mikor jöhetnek. Máshol az esőtől még a sivatag is kivirágzik. Számontartod a bárányfelhőket, és számontartod életünk nehézségeit.

Parancsolsz a felhőknek, hogy amikor szükséges, esővel borítsák be a földet. A körülmények alakulásával formálod az életünket. A forróságban megégnek a növények, és a meleg levegőben jólesik a hűsítő szél. Amikor nem várt dolgok érnek, segíts meg, hogy ne veszítselek el téged! Adj bölcsességet megérteni akaratodat, és ezért jó dicsérni téged.

 

Ámen.
Majnár Zsolt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp