• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En
ian-chen-wrrgZwI7qOY-unsplash
ian-chen-wrrgZwI7qOY-unsplash

Bármilyen helyzetben

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Megtanultam, hogyan nézzek szembe bármikor bármilyen helyzettel, mert mindenre van erőm Krisztus által, aki megerősít!” (Filippi 4,12–13; EFO)

Nincs hozzá erőm. Nincs elég időm. Nem vagyok jó anya, apa. Nem vagyok szerethető. Nem látok már kiutat. Nem tudom végigcsinálni – mondjuk.

Pál viszont arról beszél, hogy Krisztus által tanulható, hogy képesek legyünk bármikor bármilyen helyzettel szembenézni.

Nem állítja, hogy bármikor bármit meg tudunk majd oldani, vagy bármikor bármilyen helyzetben boldogok leszünk. Arról beszél, hogy nem kell feladnunk, nem kell a nehézségek elől elmenekülnünk, nem kell tompítanunk vagy tagadnunk azokat. Krisztus által kaphatunk erőt ahhoz, hogy szembenézzünk velük.

Bármikor, bármilyen helyzettel. Ez tanulható. Idővel elsajátítható.

Senki sem születik szuperhősként, és az újjászületés se tesz minket azzá. Emberek vagyunk. Különböző teherbírással, érzelmi vagy fizikai erőnléttel, hittel. Különböző élethelyzetben, életszakaszban, lelkiállapotban. Bármennyi ideje is járjunk az Úrral, mindig lesznek előttünk erőnket meghaladó helyzetek. Ezekben fontos emlékezni Isten ígéretére: „Elég az a kegyelem, amit kaptál, mert erőm a te erőtlenséged által éri el a célját.” (2Korinthus 12,9; EFO)

Ilyenkor vagyunk igazán Istenre szorulva, a kegyelemre utalva. Ilyenkor élhetjük át, hogy az erőtlenségünk az ő számára lehetőség, és nem akadály. A kegyelem lehetősége.

Vele a kevés is elég lesz, a hiányunk is célhoz ér. A szorongató helyzetek a legerőteljesebb bizonyságokká válnak.

Sose vagyunk erősebbek annál, mint amikor Istentől függünk.

Bármikor, bármilyen helyzetben számíthatunk Istenre.

Bármikor, bármilyen helyzetben kérhetjük a kegyelmét, erejét.

 

Révész Szilvi

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp