• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Amiben az örömöt leljük

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Rájöttem tehát, hogy az a jó és szép, ha az ember eszik, iszik, és élvezi a jót minden fáradozása nyomán, amivel fárad a nap alatt egész életén keresztül, amelyet Isten adott neki, mert ez jutott neki.

…Ha pedig Isten valakinek gazdagságot és kincseket is adott, és megengedte neki, hogy azt élvezze, kivegye belőle a részét, és örüljön fáradozása eredményének: ez Isten ajándéka.” (Prédikátor 5,17–18)

 

Istenem!

Mindenki számára jólesik a munka utáni pihenés. A diákok is örülnek az iskola kezdése előtti utolsó napoknak, nyári üdülésnek, táborozásnak. Köszönöm, hogy adsz lehetőséget örülni a családban az ajándékaidnak. De leginkább azt köszönöm, hogy te adsz erőt, tehetséget és istenfélelmet számunkra.

Segíts elgondolkozni, hogy mennyi mindennel áldottál meg! Meglátni a szépet, amit létrehoztál, és mindazt, amivel körülveszel. Hálát adok a kenyérért és minden ételért, amit elfogyaszthatok. Köszönöm a naponkénti gondviselésed.

Hálát adok, mert nem korlátozod a benned való örömöt.

Dicsőítelek fáradozásaim jutalmáért, és örömöt találok munkám eredményeiben. Segíts erre gondolni, ha szomorúság, bosszúság vagy betegség venne körül! Hadd emlékezzek erre, és töltsd el szívemet örömmel! Köszönöm, hogy mindez a te ajándékod számomra.

Segíts hálás lenni a kevésért! Akkor is, ha nehézségek és gondok nehezítik bárkinek az életét, hogy igazán tudjon örülni. Köszönöm, hogy nem kell rejtvényt fejtenem ahhoz, hogy megértsem, mi a te ajándékod. Hálát adok, mert láthatom, milyen sok érték veszi körül az életem, amiket tőled kapok, és amik téged dicsőítenek.

 

 

Ámen.

Majnár Zsolt

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp