• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

A bölcs Istenről gondolkodom

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„A karmesternek: Dávid zsoltára. Uram, te megvizsgálsz és ismersz engem. Tudod, ha leülök vagy ha felállok, messziről is észreveszed szándékomat. 

…Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra. Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, Uram. Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod. Csodálatos nekem ez a tudás, igen magas, nem tudom felfogni.” (Zsoltárok 139,1–6)

 

Istenem!

Mintha elhúznál egy függönyt előttem, és így betekintést engednél abba, hogy mi mindent teszel meg értem. Hálás vagyok ezért. Amikor naponta találkozom különböző hírekben félelmet előidéző információkkal, jó megnyugodni bátorító szavaidra.

Ha valaki születésnapot vagy bármilyen más ünnepet tart, érzi, mindenki őt ünnepli, és vele együtt örül. Nekem is minden nap ünnep, amikor arra gondolok, hogy te jól ismered gondolataimat és szándékaimat. Köszönöm, hogy mindezt életem alakulásával napjaim során érezteted velem. Ha kell, a szigorítások időszakában is.

Amiatt, ami a valóságban történik a járvánnyal kapcsolatosan, még inkább szükségem van, hogy körülvegyél gondviseléseseddel. Csodálatos érzés ezt tudni és megtapasztalni, hiszen szemmel tartod életem alakulását. Tárd fel a mélyen elrejtett titkokat, amelyek a vírushoz kötődnek és változtasd meg ezeket az időket!

Egy videójátékban ki lehet kapcsolódni, de az sohasem a valóságot mutatja be. Istenem, te látod, ki milyen nehéz helyzetben van most. Valaki betegségben szenved, más pedig nehéz körülmények között él. Köszönöm, hogy őket is körülveszed szereteteddel, és megsegíted őket. Adj bölcsességet megfelelően kezelni a mostani történéseket!

 

Ámen.

 

Majnár Zsolt

 

Fotó: unsplash.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp