• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

136. Segít eligazodni

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Mint hideg víz a tikkadt embernek, olyan a messze földről kapott jó hír. Fölkavart forrás és romlott vizű kút: olyan az igaz, ha a bűnös előtt meginog. 

Sok mézet enni nem jó, és a nehéz dolgokat kutatni nehéz. Mint a város, amelynek csupa rés a kőfala, olyan az az ember, akinek nincs önuralma.” (Példabeszédek 25,25–28)

Istenem!

Ezekben a napokban különböző figyelmeztetéseket kapunk a forróság, a kánikula veszélyeire. Kérlek, légy velünk, amikor a hőség sokunk szervezetét megviseli! Segíts meg, hogy ebben a helyzetben is hadd keressük a csendességet veled! Hűvösben sok folyadék mellett üdítsd fel az életünket!

Vigyázz ránk, mert a hőségben többen szeretnek kimenni strand vagy tópart közelébe! Ki van írva: Vigyázat, mély víz, csak jól úszóknak! Ha valaki nem tud úszni, és minden figyelmeztetés ellenére bemegy a vízbe, és elmerül, az lássa be hibáját és felelősségét! Hadd legyünk megfontoltak, és jól döntsünk!

Adj erőt, hogy megfelelő önuralmat tudjunk gyakorolni az életünkben!

Segíts meg, hogy az életünk ne váljon hasonlóvá a kerítés nélkül való városhoz, vagy amelynek csupa rés a kőfala! Add, hogy semmilyen hízelgő szótól se inogjunk meg és semmilyen jónak tűnő hírtől se bizonytalanodjunk el!

Hálát adok a méz gyógyító hatásának ismeretéért. Segíts meg, hogy megfelelő mértében éljek vele! Add, hogy vágyakozva ízlelgessem a szent igédet, mert belőle bölcsességet kapok a nehéz dolgok megértéséhez! Bátoríts annak olvasására, hiszen a te igéd számomra érkezett jó hír, amely felüdít, mint szomjas embert a víz!

 

Ámen.
Majnár Zsolt

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp