• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

111. Ahogy viselkedünk

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Ekkor azt kérdezte Káintól az Úr: Miért gerjedtél haragra, és miért horgasztod le a fejed? Hiszen ha jól cselekszel, emelt fővel járhatsz. Ha pedig nem jól cselekszel, a bűn az ajtó előtt leselkedik, és rád vágyódik, de te uralkodjál rajta!” (1Mózes 4,6–7)

Istenem!

Míg nappal sokan közlekednek az utcákon, addig egy téli este sötétben szinte már senki se közlekedik. Köszönöm, hogy te mindig velünk vagy. Köszönöm, hogy akkor is mellettünk állsz, amikor egyedül kell meghoznunk egyes döntéseket. Ahogy sötétben a lámpafény bevilágítja a tájat, és világosságot ad, úgy tanácsolsz bennünket.

Sok mindenről azt gondoljuk, hogy az nem történhet meg velünk. És ha mégis? Mit csinálunk? Kétségbeesünk?

Köszönöm, hogy reményt és békességet akarsz adni nekünk. Segíts kikapcsolni mindent, ami elvonja a figyelmünket rólad! Köszönöm, hogy megjutalmazol békességgel és rendezett élettel.

Előfordulhat, hogy jól indul a napunk, de lehet, rosszul folytatódik, ami bárkivel megtörténhet. Nem tudjuk, mi fog ránk leselkedni, és mi akar hatalmába keríteni ebben az évben. Segíts ellenállni azoknak és uralkodni felettük! Akár harag vagy neheztelés, ne legyen bennünk!

Segíts elengedni a sérelmeket! Add, hogy ne legyünk haragtartóak, hanem bocsássunk meg azoknak, akit megbántanak! Elképzelhető, hogy viharok fognak jönni az életünkbe, de köszönöm, hogy minden akadályon átsegítesz és győzelmet adsz. Kinyitom szívem ajtaját előtted, és uralkodjál benne!

 

Ámen.

Majnár Zsolt

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp