• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

MIÉRT ITT ÉLEK? MI ITT A DOLGOM?

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
Könnyen másoktól, a helyi közösségtől függetlenül gondolkodva válaszolunk magunknak erre a kérdésre: Miért itt élek? Miért épp itt élek?
Akik tudják, hogy miért, mi célból élnek ott, azon a helyen, azokat nehezebben tudják elsodorni a társadalmi körülmények kiszámíthatatlan változásai. Ők általában szeretik is az ott élőket. Akik viszont kevésbé szeretik azokat, akik között élnek, azok sokszor nem fogják jól érezni magukat.
Öt feladatot érdemes végiggondolni azoknak, akik nem tartják véletlennek azt, hogy épp azon a helyen (falu, város, kerület stb.) élnek.
Előnyben vannak azok, akik úgy hiszik, hogy az események szövetében Isten terelte, vitte őket oda.
1. Első feladatom, hogy megismerjem a lakóhelyem, a településem történetét, jelenét, a működését és a velem élőket! Miért? Mert ahhoz, hogy be tudjam tölteni azt a sajátos létet, amire rendeltettem, fel kell térképeznem, hol és kik között vagyok.
2. Második feladatom, hogy szeressem az itt élőket, és megszeressenek engem is. Mert annyit fognak elfogadni tőlem (ha adni is szeretnék valamit nekik), amennyire engem megismertek és elfogadtak. Hogy tudom bizonyítani, hogy szeretem őket? Úgy, ha érdeklődőm felőlük és afelől, amit ők értéknek tartanak, amit tesznek, létrehoznak, ami jókért küzdenek.
3. Harmadik feladatom, hogy részt vegyek az itt élők dolgaiban: programjaikban, rendezvényeikben, közös cselekvésekben stb. Mert így tudom kézzelfoghatóvá tenni az irántuk való szeretetem.
4. Negyedik feladatom, hogy úgy éljek együtt a bennem élő Istennel, hogy az ő hatása megújítson és változtasson napról napra, és rajtam keresztül adni tudjon a környezetemnek is.
5. Ötödik feladatom, hogy megértsem, az előzőeken túl vár-e Isten tőlem kezdeményezést, amit nekem kell elvégeznem, amire nekem kell hívnom az embereket. (Nem biztos, hogy ez sokak dolga.)
Lehet, hogy nekem csupán csatlakoznom kell valakihez, aki megbízatott konkrét feladattal a településemen.
Mindegyikünknek csak egy bizonyos idő adatott arra, hogy valamit tehessünk a világért ott, ahol épp most élünk. Ha az idő lejár, tovább kell mennünk.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp