• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Isten dicsőségére, az emberek javára!

Elolvasási idő: 5 perc
Elolvasási idő: 5 perc
Ismerjük meg közelebbről a veresegyházi Élő Remény Baptista Gyülekezetet!

Bacsó Benjámin lelkipásztort kérdeztük, miként formálódott az utóbbi években a gyülekezet.

Kérlek, mutasd be néhány mondatban az Élő Remény Baptista Gyülekezetet, például milyen típusú, hagyományos vagy modernebb, milyen korosztályok vannak… stb.

Az Élő Remény Baptista Gyülekezet több gyülekezetet és plántálást jelent mostanság. Veresegyházon, Szadán nagy történelmi múlttal bíró baptista gyülekezetek vannak, Dunakeszin, Gyomaendrődön és Zuglóban pedig három gyülekezetplántálásban vagyunk benne. 2016-ban érkeztem a gyülekezetbe, akkor éppen 35 körül mozgott a taglétszám Veresen, mára 108 taggal bírunk és 22 szolgálati területe van a közösségünknek, amelyen keresztül elérünk kb. 600-800 embert havonta.

Óriási munkát végeznek a gyermek- és ifjúsági szolgálatban lévők az utóbbi időben. Alapvetően kortárs módon igyekszünk a zenén, igehirdetésen keresztül megszólítani az embereket úgy, hogy egy pillanatra sem felejtjük el az értékeinket. Habár igyekszünk a napjaink embere számára könnyebben befogadható és érthető stílusban megfogalmazni az örök evangéliumot, fontosnak tartjuk, hogy alkalomadtán énekkari, pengetős vagy egyéb más műfajú alkalmat is szervezzünk.

Mióta Élő Remény a gyülekezet neve, és miért?

2018–19-ben azzal a problémával találkoztunk, hogy nem ismerik kellőképpen a gyülekezetet. Elindítottuk a Láthatósági projektet, amelynek révén elindult a Láthatósági keresztény média konferencia, és megváltozott a gyülekezet neve is.

Milyen helyi sajátosságok, lehetőségek vannak a misszió területén?

A gyülekezetünknek öt célja van: Isten dicsőítése, evangelizáció, a lelki életben való növekedés támogatása, a közösség gyakorlása, szolgálat a szükségben.

Ezek mentén szervezzük az életünket. Évek óta „szivacsos szerkezetben” szolgálunk. A vezetőség tagjai rendkívüli munkát végeznek. Kiváló munkatársam, Baranyi Barnabás pedig olyan adottságokkal bír, amelyek nekem hiányoznak. Kiemelném a Felhőcske Bölcsit, a Bárka Ovit vagy az Új Esély Központot, ahol az intézmények életében igyekszünk az evangéliummal jelen lenni. De működik egy kiváló ifjúsági, tini és fiatal felnőtt ifi is, ezen kívül pedig már hat éve dolgozunk a házasságok egészségén a Mézes esték keretei között. Évente közel 100 pár vesz részt ezeken a „randiesteken”. A Royal Rangers, a házi csoportok vagy a belső építést szolgáló gyülekezeti hétvégék, a baba-mama klub, a Női Reggeli, a Katalizátor kör és még sorolhatnánk azokat a szolgálati területeket, amelyeken keresztül igyekszünk a fenti öt célt betölteni. 

Mennyire és hogyan sikerül bevonni a tagokat ebbe?

Éppen most van egy belső felmérés a szolgálókkal kapcsolatban. Szeptember óta kb. 30 ember kezdett el különböző területeken szolgálni. Hisszük, hogy a keresztény ember növekedéséhez szükséges, hogy felelősséget vállaljon egy-egy szolgálati területen. 

Mi a jövőképe a vezetésnek?

Márciusban egy egész napot töltöttünk ezzel a kérdéssel. Azonosítottunk négy területet, ahol fontos most dolgozunk. Az egyik a pénzügyek, a másik a szolgálati területeken jelentkező szolgálók és erőforráshiányok kérdése, a harmadik a lelki és szellemi növekedés, a negyedik pedig a kiválóságra való törekvés. Ebben az évben a harmadik bemerítésre készülünk, amiért nagyon hálásak vagyunk Istennek. Közel háromszorosára nőtt az elmúlt években a gyülekezet, így szeretnénk megerősíteni a kulcsterületeket.  

Ha röviden meg kellene fogalmazni, hogy miért érdemes ellátogatni a gyülekezetetekbe a keresőknek, mit mondanátok?

Nagyon szeretem, ahogyan az Élő Remény éli az életét. Ez egy többgenerációs gyülekezet. Elkötelezett emberekkel.  Azt gondolom, mi is úgy éljük az életünket, mint a legtöbb baptista gyülekezet! Törekszünk arra, hogy Isten dicsőségére és az emberek javára éljünk! 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp