• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Hatnapos szentföldi körút bibliai helyszínekkel

Elolvasási idő: 6 perc
Elolvasási idő: 6 perc
Hatnapos szentföldi körútra utazhatunk: bibliai helyszínekkel, Bacsó Benjámin lelki vezetésével 2022. október 11–16. között.

Miért pont Izrael?

Miért pont Izrael? Mert itt találkozik a világon egyedül a három nagy világvallás, és mind vallási, mind bibliai, mind kulturális tekintetben nagyon gazdag ország.

Mióta szerveznek utakat a Szentföldre?

A B.B. Tours és a BH Tours (új néven Hajdú Travel) évtizedek óta szervezi és bonyolítja a különböző hosszúságú (6, 7, 8, 9, 10 napos) izraeli körutakat az utasok megelégedettségére.

Hogyan zajlik egy ilyen utazás? Mik a legfontosabb célpontok?

Mi mindent megszervezünk, a csoportot kinn magas színvonalú, magyar nyelvű idegenvezetés és lelki feltöltődés várja. Jeruzsálemben például két napot is eltöltünk, annyi a fontos látnivaló, illetve a Genezáreti tó körüli szent helyeken, ahol hajókázni is szoktunk.

Nem csupán egy turistaút a sok közül, hiszen lelkész is kíséri a csoportot Bacsó Benjámin személyében. Mi az a többlet, amit egy lelkipásztori vezető hozzáadhat az utazáshoz?

A lelki feltöltődés. A szent helyeken megállva felolvasásokat tart Bacsó Benjámin, bibliai összefüggésekre világít rá. Kiegészíti a helyi idegenvezető történelmi és művészettörténeti előadását.

Mit tapasztal, hogyan érinti az utazókat az, hogy a Szentföldön, „Jézus nyomában” járnak?

Egyedi, csodálatos élményről számolnak be. Sok utasunk visszajár, hiszen nem lehet betelni vele…

Mit tudhatunk a következő útról (technikai információk, program)?

Jelentkezési lappal lehet jelentkezni az útra, az előleg befizetésével történik meg a regisztráció. Indulás előtt 30 nappal kell fizetni a hátralékot. Természetesen közben bármilyen kérdéssel fordulhatnak hozzánk az utasok, örömmel adunk felvilágosítást az apróbb részletekről is.

És egy jó hír: már oltás és tesztek nélkül utazhatunk!

Várunk mindenkit szeretettel!

Tervezett program:

2022. október 11–16.

1. nap: Budapest – Tel-Aviv – Tiberias
Utazás Budapestről, idegenvezetőnk fogadja a csoportot Tel-Avivban a Ben Gurion repülőtéren. Első utunk a híres Carmel piacra vezet, ahol szétnézünk a forgatagban, és vásárolhatunk is, majd átutazunk az óvárosba, az ókori kikötővárosba, Jaffába. A főtéren vár minket a Szent Péter-templom, az ódon sikátorok, a képzőművészek alkotásai, a park, mesés kilátás a Földközi-tengerre és Tel-Avivra. Majd Tiberiasba, a szállodába visszük önöket, vacsora.

2. nap: Genezáreti tó – Tabgha – Capernaum
Reggeli, majd utazás a Genezáreti tó partján fekvő szent helyekhez: Yardenitben megtekintjük a Jordán folyó hagyományos keresztelőhelyét (ha szerencsénk van, bemerítkezésnek is szemtanúi lehetünk). Tiberiason keresztül Mária Magdolna születési helyének érintésével a Boldogmondások hegyére, majd Tabghára, a kenyér- és halszaporítás csodájának színhelyére utazunk. Utunkat Capernaumban folytatjuk, ellátogatunk a régi zsinagógához és Péter házához. Hajókirándulás a Genezáreti tavon (15 USD/fő), Szent Péter-halas ebéddel (25 USD/fő – nem kötelező). Látogatást teszünk ezután egy olajpréselőben. Visszatérés a tiberiasi szállodába, vacsora.

3. nap: Názáret – Meggido – Tábor-hegy
Reggeli, majd utazás Názáretbe, az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg, megnézzük magyar vonatkozását is, a magyar oltárt. Majd utazás a Tábor-hegyre (10 USD/fő) Jézus Színeváltozásának bazilikájához. Ezután látogatást teszünk Meggidóba (10 USD/fő). Utazás Betlehembe, a szálloda elfoglalása, vacsora.

4. nap: Jeruzsálem
Reggeli után utazás Jeruzsálembe: Olajfák hegye, a csodálatos jeruzsálemi panoráma megtekintése az óvárossal, majd az Olajfák hegyén található szent helyek ismertetése. Pillantás a virágvasárnap útjára és a Dominus Flevit kápolnára. Továbbhaladunk a Getszemáni-kerthez, és megtekintjük a Nemzetek Templomát, az Elárulás barlangját. Látogatás a Sion-hegyen az utolsó vacsora színhelyére, Dávid király sírjához. Lehetőség lesz az Izrael Múzeumba is látogatni (14 EUR/fő). Szállás a betlehemi szállodában, vacsora.

5. nap: Holt-tenger – Massada
Reggeli után először elutazunk és megnézzük a Jordán folyót Jerikónál is. Innen a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tengerhez utazunk. Közben érintjük Kumránt, ami a holt-tengeri tekercsek lelőhelye, az idegenvezetőnk megismertet a történettel. Megnézzük Kaszar el Jahudot, Jézus bemerítkezésének helyszínét. Majd elérve a Holt-tengert kipróbáljuk a lebegést a világ legsósabb tengerében (ami inkább tó), a vize 34% sótartalmú. Továbbutazunk a massadai erődhöz, Heródes fellegvárához, ahova drótkötélpályán jutunk fel (38 EUR/fő, a helyszínen fizetendő. Aki nem akar feljönni, az megvárja a csoportot lenn). Láthatjuk a korabeli zsinagógát, a ciszternákat, megismerkedünk a zelóták tragikus történetével. Gyönyörködünk a panorámában az ammóni és móábi hegyekre, a Holt-tengerre. Visszatérés Betlehembe a szállodába, vacsora

6. nap: Jeruzsálem–Betlehem
Reggeli után látogatás Jeruzsálem óvárosában. Az Oroszlános kapu, a Bethesda fürdő (3 USD/fő), a Via Dolorosa (érintjük mind a 14 stációt), Siratófal, a Szent Sír templom megtekintése. Átsétálunk a zsidó negyedbe, majd Dávid városát (15 USD/fő) nézzük meg. Transzfer a tel-avivi repülőtérre, érkezés Budapestre.

Részvételi díj:

min. 20 fő: 399.600 Ft/fő

min. 30 fő: 385.000 Ft/fő

min. 40 fő: 368.000 Ft/fő

Részletfizetés lehetséges!

Az ár tartalmazzarepülőjegyet a Wizz Air menetrend szerinti járataira Budapest – Tel-Aviv – Budapest útvonalon, illetékeket, kézipoggyászt (40 x 30 x 20 cm), elhelyezést 3-4 csillagos szállodákban, kétágyas (vagy háromágyas), zuhanyzós/WC-s szobákban, bőséges félpanziót: büféreggelit és menüvacsorát, helyi magyar nyelvű idegenvezetést, belépőket (kivéve az egyéni kérésre), programokat, transzfereket, klímás autóbuszt.

Az ár nem tartalmazzakötelező szervízdíjat: 45 EUR/fő, külön kérhető 10 kg feladható poggyászt: 38.000 Ft, külön kérhető 20 kg feladható poggyászt: 53.000 Ft. Külön kérhető utazási biztosítás sztornó biztosítással (Covid-kitétellel).

INFORMÁCIÓ/JELENTKEZÉS:

Bacsó Benjámin, 20/775-9855

Utazási Iroda: Hajdú Zsuzsa, 30/69-81-139, info@bhtours.hu

FONTOS: Az útlevélnek a visszautazás dátumától kezdődően hat hónapig érvényesnek kell lennie!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp