• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

A koronavírus elleni védőoltás margójára

Elolvasási idő: 3 perc
Elolvasási idő: 3 perc
Ma Magyarországon lassan mindenki ért a védőoltáshoz. Az oltás körül politikai és ideológiai harc dúl. Ezt látjuk, halljuk, tapasztaljuk nap mint nap.
Nagyon szomorú vagyok emiatt… Sajnálom, hogy sokszor nem kellő tudással és szakértelemmel kimondott téves információk, tévhitek ontják el a médiát, az internetes oldalakat, félrevezetve az embereket, akik bizonytalanok, félnek, és nem tudják, kinek higgyenek, kiben bízzanak.
Vannak, akik a betegségtől félnek, és szeretnék minél előbb megkapni az oltást, de az oltástól is félnek, hogy nem lesz-e attól valami bajuk, és hogy melyik oltás a legjobb? Vannak, akik az oltást ellenzők táborában hirdetik tudománytalan, félrevezető, buta és felháborítóan téves véleményüket. Közben pedig a járvány soha nem látott méreteket ölt, és a betegek száma egyre nő. Pedig az egyetlen lehetőségünk a járvány megfékezésére a védőoltás.
„Sok van, mi csodálatos, de az embernél nincs semmi csodálatosabb!”
Az emberi szervezet felépítése és működése engem mindig csodálattal töltött el, részben ezért lettem orvos. Csodálatosan működik minden szervünk, például az immunrendszer, ami lehetővé teszi, hogy egyáltalán életben maradjunk ebben a világban, hogy ne kapjunk el állandóan valami fertőzést.
Csodálatos az emberi agy, az elme, és legcsodálatosabb az, hogy Isten tudással ajándékozta meg az embert!
Ez az emberi tudás teszi lehetővé, hogy többek között létrehozzák a tudósok például a védőoltást! Csodálatos, hogy egy ember felfedezte a védőoltást! Csodálatos, hogy tudósok, orvosok, vegyészek, mikrobiológusok, virológusok és sorolhatnám, a tudásukat és minden idejüket, az életüket az emberiség szolgálatába állítják, és az emberiség gyógyítása, az egészség megvédése érdekében dolgoznak.
Az elmúlt napokban ezekről beszélgettünk a férjemmel, aki nem egészségügyi szakember, nem orvos, nem tudós, és ő a következő gondolatokat fogalmazta meg, amit dr. Mihály Ilona virológus főorvosnő védőoltással kapcsolatos írása kapcsán a Facebookon is közzétett:
„A védőoltással kapcsolatban nekem Izrael népe pusztai vándorlásának az a része jut eszembe, amikor mérges kígyók jelentek meg, amelyeknek halálos volt a marása, és sokan meghaltak. A nép Mózeshez, Mózes pedig Istenhez kiáltott, és akkor az Úr azt mondta Mózesnek, hogy csináljon egy rézkígyót, tűzze fel egy póznára, és ha valaki, akit megmart a mérges kígyó, feltekint a rézkígyóra, az nem hal meg, hanem életben marad.
Szerintem a koronavírus elleni védőoltás is egy ilyen rézkígyó, amely egy Isten adta lehetőség a vírustól való megszabadulásra, csak hinni és bízni kell benne!”  (Puskás Mihály)
Igen, csakhogy sokan szellemi sötétségben járva nem tudnak hinni és bízni. Nagy felelősségünk van nekünk orvosoknak és hívőknek, hogy ebben segítsünk embertársainknak! Mindegy, hogy melyik oltást kapjuk meg, mindegyik oltás védettséget ad, és akkor, ha sokan védettek leszünk, megfékezhető a járvány!
Isten áldjon mindenkit!
Dr. Meláth Dorottya Ilona
háziorvos
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp