• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Mindent lát és mindent hall

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„A higgadt válasz elhárítja az indulatot, de a bántó beszéd haragot támaszt. A bölcsek nyelve jól alkalmazza a tudást, az ostobák szája meg balgaságot áraszt.

Mindenen rajta tartja szemét az ÚR, a gonoszakat és a jókat egyaránt figyeli. a szelíd nyelv olyan, mint az élet fája, a romlott pedig összetöri a lelket.”  (Péld 15:1-4)

 

Uram!

Jól látod, hogy a kánikula, az időjárási változások milyen rossz irányba befolyásolhatják az emberi természetünket. Milyen hatással vannak érzelmeinkre, hangulatunkra és a beszédünkre. Egyes békés emberi kapcsolatainkban is konfliktust idézhet elő.

Kérlek, adj minden körülmény között higgadtságot, és hogy szelíden tudjak válaszolni, aki indulatosan szól hozzám. Segíts elkerülni a sértő szavakat és tudjak megbocsátani, aki megbánt beszédével. Lehet, valakinek rosszul indul a napja vagy napközben rossz hírt hall.

Köszönöm, hogy mindenkin rajta tartod a szemed. Tanácsot adsz, vagy ha kell, igazságot szolgáltatsz. Mi gondolkozunk és tervezgetünk, hogy jól tegyük dolgainkat. Hálát adok javaslataidért, hogy mit és hogyan mondjon a nyelvem annak, aki el van csüggedve és bátorítsam őt.

Sokszor helyesnek tartom minden tettemet, mégis segíts rád bízni életemet. Hadd tudjam bátorítani és vigasztalni azt, aki elcsügged akár az egészségi állapota felől. Adj áldást, hogy teljesüljenek szándékaim és sikeresek legyenek a terveim. Köszönöm az áldásaidat!

Ámen.

 

Majnár Zsolt

 

Fotó: unsplash.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp