• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En
vonzás
vonzás

A több erő vonzása és taszítása

Elolvasási idő: 6 perc
Elolvasási idő: 6 perc
A lényeg a naponkénti kereszthordozás és önmegtagadás. Szeretni Istent teljes szívünkből, minden erőnkkel, lelkünkkel és értelmünkkel, valamint embertársunkat, mint magunkat.

Másokat szolgálni, Isten dicsőségét kívánni – alázatosan és odaadóan. Szeretethimnuszi hozzáállás, Efezus 4,29-es beszéd, elfelejtős megbocsátás, és Máté 5, illetve 18 szerinti problémarendezés. A Lélek gyümölcsére figyelés, abban való fejlődés, az önsajnálat és keserűség leállítása, megbízhatóság és aktivitás.

Ezek számítanak, ám legtöbbjük alig látható. Mert ki látja azt, amikor este totál fáradtan hazaérve cseperedő fiad közli, hogy másnapra kell a Légy jó mindhalálig olvasmánynaplója. Leállítod első érzésedet, hogy odavágd a műanyag tálcát a padlóhoz, visszafogod kitörni készülő üvöltésedet, és kérsz tíz percet, hogy átválts. Az Úr megadja az ő békességét, gyorsan átolvasod, pontokba szeditek, és éjfélkor elalszol, ami nem is vészes.

Ez az igazi érték. A jellem a fontos, aki akkor vagy, amikor nem lát senki. Odafent jegyeznek mindent, és bőven lesz jutalom olyanoknak, akik nem éltek látványos életet. Hányszor lépnek túl fáradtságukon az anyák?

A természetfeletti erő a hatékonyságról szól. Attól nem leszel különb, hogy az imádságod nyomán meggyógyul egy rákos beteg, de mutatós az ilyen.   

A természetfeletti felé vonzanak a Biblia történetei, állításai és a jó példák. A rossz példák viszont taszítanak, de legalábbis óvatossá tesznek. Mert egy tévés vetélkedőben van, aki leáll a hatodik kérdés után, megelégszik 300 ezerrel, de a bevállalós célba veszi a 15 milliót. Persze ott nagyobb a rizikó is.

Vannak olyan helyzetek, amikor a szeretet kevés, mert oda erő kell, ahol a szerettünket elkezdte sorvasztani egy alattomos kór. Ez az erő pedig tudjuk, hogy létezik.

Átlagos imádságra legtöbbször nem (néha igen) fordul jobbra a helyzet. Kívánjátok a lelki ajándékokat – javasolja az Ige, és nem véletlenül. Akit mások büszkesége, szeretetlensége vagy az ajándék bibliátlan működtetése megbántott, megzavart, annak nem könnyű kívánnia. Kell, hogy jó példát is lásson. Ahol több a vonzás, mint a taszítás. Együk élvezettel a csirkepörköltet, de dobjuk ki a csontot!

Az Ige

Az az igazság, hogy ez az igazság, aminek érdemes figyelni az arányait. Lezárt írás, amelyben nem véletlen, hogy mi hányszor van említve. A természetfeletti nagyon sokszor. Ha egyszer rájössz, hogy az alapmodellben a proklamáció és a demonstráció együtt lett kitalálva, akkor ez nem hagy nyugtot neked. Ha Jézus minden betegséget is magára vállalt, akkor ha ő átvette, de rajtunk is itt marad, mi értelme volt a kínlódásának? Már csak az iránta érzett szeretetből is utánajárok.

A példák

Olyan mértékben mozgott együtt a Szentlélekkel, mint kevesen. Láthattam, mennyire szabad és szerény egyszerre, díjazza mások áldásait, s szereti Jézust.

Ezért is szóltam a barátomnak, hogy hozza el évek óta leépülő feleségét egy alkalomra. Úgy kellett odatámogatni a székhez. Ő pedig letérdelt elé, és végighúzta mindkét kezét a lába mellett, a térdétől a bokájáig. Jézus gyógyító ereje pedig társult a mozdulathoz, és kihúzta a kór nagy részét a beteg testből. A hölgy felállt, majd némi segítséggel, egyre határozottabb léptekkel körbesétált a terem hátuljában.

Taszító, ha öntelt vagy szeretetlen az, aki erővel imádkozik, és vonzó, ha szerény az illető.

Együttérzés

Ha túl sokszor kellett tehetetlenül elengedned szenvedő barátod kezét. Szeretnél segíteni, ezért igényled az erőt, mely által meggyógyulhatna. Visszatartó lehet, hogy mély érzelmi közegbe lépsz be. Ne félj ettől, a Mester is sírt Lázár rokonai közt. Ám jobb a gyógyulás örömével sírni, mint a rokonunk elvesztése miatt. Pláne, ha még csak 16 éves, vagy 34, három gyerekkel.

Magány

Ha elindulsz az erőért, nem nagyon tudsz beszélni róla. Fantazmagóriának tűnik – néha még önmagad előtt is. Az imádságaid kószálnak, szétesni látszik az orientációd, és nincs, aki biztasson. Mész, de hova? Azt mondják, létezik egy kis bankfiók távol, kinn a pusztában. Nehéz odajutni, rablóbandák is garázdálkodnak, sokan kidőltek odamenet. Ott veheted fel az erőt, amivel jól kell gazdálkodni. Ám voltak, akik magukat fényezték általa, meg elszálltak, lenézve a többieket. De én más lelkülettel szeretném. Mint a kis sün, akinek lázasan feküdt barátja, a nyuszi. A csodabokor a hegyen volt, és éjszaka ért oda. Árnyak, vihar, hangok, félelmetes zörejek – de csak ment tovább. Egy bogyó volt már csak rajta, azt levette, és reggelre visszaért vele. Beadták kis komájának, aki meggyógyult általa.

Prioritás

A komoly dolgok elérésének a szétaprózottság az egyik akadálya. Ez megnehezíti, hogy megfogalmazd, majd kitarts addig, amíg át nem törsz. Ha célba veszed a több erőt, ezzel fekszel és kelsz. Magad előtt látod beteg barátaidat, és kitartóan mész a bankfiók felé.

Félelmek 

Mit kezdek a nagyobb erővel? Tudok majd alázatos lenni? Mi lesz, ha nem tudom a Szentlélek mozgását kontrollálni, hanem majd követnem kell? Kinevetnek, ha több szeretetet mutatok? Skatulyába kerülök, irigyek, pletykák? Lassító felvetések az utamon.

Fokozatosság

A tévéműsorban lehet telefonos segítséget kérni, többféle módon átgondolni a következő választ. Jöhet az 1, aztán a 3, majd az 5, a 10 és végül a 15 milliós kérdés. Már a 3 millióért is érdemes elindulni, több embernek segíthetek a nagyobb összeggel. És egyre több biztató gyógyulás történik. 96 éves apád derekába éles fájdalom hatol, és alig tud menni. Mondod, hogy imádkozni kell, két hét múlva felkel, s mire kiér a konyhába, elmúlik az egész. Meg kifakad a kelés, ami miatt a barátod fia hetekig nem tudott iskolába menni.

Ha egyszer megfog a pozitív, lerázod a negatív hatásokat. Mész egész éjszaka a hegyre a bogyóért, és lehozod lázas barátodnak, mivel szereted őt. A szeretet mindent bevállal azért, akit szeret.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp