• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Aki a rosszat is jóra fordítja

Elolvasási idő: 3 perc
Elolvasási idő: 3 perc
„Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa.” (1Mózes 50,20)
„Ez csak egy állomás, ez itt még nem a vég!” – milyen jó lenne, ha életünk mélypontjain Isten egyértelműen a tudtunkra hozna egy ilyen üzenetet.
Mert a kilátástalannak tűnő mélypontokon sajnos könnyen maga alá temeti az embert a reménytelenség, a csüggedés, a sötétség. Pedig ha a mélységben is szorosan kapaszkodunk az ígéreteinkbe, ha segítségül hívjuk az Urat, és nem adjuk fel, onnan akár erősebben is folytathatjuk az utunkat.
Ahogy Józseffel is történt: a kút mélyén, az idegenben, a börtön mélyén is töretlenül hitte, hogy Isten nem feledkezett el róla, s hogy a mélypont még nem a vég. Hitt abban az Istenben, aki a mélységben se hagyja magára, aki – amikor majd eljön az idő – szerencséssé teszi az útját, megáldja keze munkáját, látja a hűségét. Aki képes a rosszat is jóra fordítani. Aki nem feledkezik el az övéiről olyankor se, ha a külső körülmények ezt sugallnák. Nem engedte, hogy a nehézség beszűkítse a látásmódját, kilúgozza a szívéből a reménységet.
A mélyben, a sötétben se adta fel.
Isten nem magyarázza el előre, hogy miért is engedi bele az övéit a présbe, miért nem állítja le azonnal a gonosz ármánykodásait, de nem kerüli el a figyelmét mindaz, ami ilyenkor történik. Tudja, hogy mit miért enged, hogy hogyan lehet a keserűből édes, hogyan válhat a javunkra a nehézség. Miközben az ellenség a rosszra fókuszál és azon van, hogy tönkretegyen, Isten világosan látja azt a jót, amit életed következő fejezete tartogathat neked.
Van az életeddel egy terve, amelyben a rosszat is jóra fordítja.
Igen, a kútban, a börtönben, a mellőzöttség, megalázottság idején nagyon nehéz, „de Isten” nem feledkezik el rólunk. S miközben minden összeomlani látszik, talán ő már egy új történet első fejezeteit építgeti a romok helyén. Visszhangozzon benned ma József történetének az üzenete: „de Isten… jóra fordította azt.”
A történeted még nem ért véget: „Ez csak egy állomás, ez itt még nem a vég!”
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp