• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

137. Felvilágosít gondoskodásáról

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Milyen magasztos az Isten! De nem ismerhetjük meg, éveinek száma kifürkészhetetlen.

Mert összegyűjti a vízcseppeket, a felhőből esőt szitál, amelyet a fellegek árasztanak, bőségesen hullatnak az emberre. Ki érti, hogyan teríti szét a viharfelhőt, miért mennydörög hajléka? Világosságot áraszt maga körül, de a tenger mélyét beborítja.” (Jób 36,26–30)

Istenem!

Türelmesen figyeljük és csodáljuk, hogy milyen erős és hatalmas vagy. Aki napfényt küldesz a növények fejlődéséhez, és esőt a gyümölcsök formálásához. Köszönjük, hogy mindezeket a javunkra formálod és bőven ellátsz táplálékkal. Köszönjük, hogy a sok gyümölccsel asztalt terítesz számunkra.

Hozzád kiáltunk esőért, mert nagy forróság van, és kiszáradnak a tavak, patakok, melyek éltető forrást jelentenek az erdei állatok számára. Aki irányítod a vízcseppek körforgását, küldj esőfellegeket, és frissítsd fel a levegőt! Add, hogy elegendő folyadékot igyunk a hőségben, és Szentlelked újítsa meg igéd iránti vágyainkat!

Köszönjük, hogy világosságot árasztasz körülöttünk.

Add, hogy ebben a világosságban megértsük, mennyire szeretsz bennünket és gondoskodsz rólunk! Lehet, megérezzük az időjárás változásait, de köszönjük, hogy jóságod sose változik meg irántunk. Óvj meg a vihar okozta károktól, és segítsd meg azokat, akik kárt szenvedtek!

Magasztallak és dicséretet éneklek nagy tetteidért. Segíts megértenem, milyen felfoghatatlanok szándékaid! Taníts megérteni akaratodat, amit elterveztél számomra! Vezesd életem, örökkévaló Istenem, hogy megismerjem útjaidat, és aszerint cselekedjek!

 

Ámen.
Majnár Zsolt

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp