• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

132. Próbák közötti szolgálat

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Ekkor így szólt hozzá Jézus: Távozz tőlem, sátán, mert meg van írva: »Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!« Ekkor elhagyta őt az ördög, és íme, angyalok mentek oda, és szolgáltak neki.” (Máté 4,10–11)

Uram, Jézus!

Köszönjük, hogy ezeket a mondatokat is olvashatjuk a Bibliában. Tanulságot és példát adsz arra, hogyan kell fogadnunk, ha a kísértés megkörnyékez. Lehet az viharos szélhez hasonló, vagy ami a gondolatunkban megfogan. Add meglátni, mit kell tennünk, hogy a Kísértő tőlünk is elmenjen!

Olyan sok minden van körülöttünk, ami leköti a figyelmünket és elveszi az időnket. Segíts ellenállni az ilyen kísértéseknek, hogy több időt töltsünk veled! Segíts, hogy ne azokat a tárgyakat vagy személyeket szolgáljuk, hanem téged! Ne ejtsenek rabul, hanem legyünk azoktól szabadok!

Add, hogy jó irányba tudjuk befolyásolni a testünk kívánságát, sóvárgását és vágyakozását!

Sok mindent meglát a szemünk, amit megkívánhat, ami után sóvároghat, és ami elcsábíthat. A hivalkodó élet, a vagyonnal való kérkedés kísértésének se engedjünk! Adj erőt mindennek ellenállni!

Köszönöm, hogy nekem is megadod azt az örömöt, hogy legyőzhetem a kísértéseket. Add Szentlelked erejét és vezetését, aki által felismerhetem a sátán cselvetéseit! Hálát adok, mert harcaimban az angyalok engem is körülvesznek, és általuk gondoskodsz rólam.

 

Ámen.
Majnár Zsolt

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp