132. Próbák közötti szolgálat

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Ekkor így szólt hozzá Jézus: Távozz tőlem, sátán, mert meg van írva: »Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!« Ekkor elhagyta őt az ördög, és íme, angyalok mentek oda, és szolgáltak neki.” (Máté 4,10–11)

Uram, Jézus!

Köszönjük, hogy ezeket a mondatokat is olvashatjuk a Bibliában. Tanulságot és példát adsz arra, hogyan kell fogadnunk, ha a kísértés megkörnyékez. Lehet az viharos szélhez hasonló, vagy ami a gondolatunkban megfogan. Add meglátni, mit kell tennünk, hogy a Kísértő tőlünk is elmenjen!

Olyan sok minden van körülöttünk, ami leköti a figyelmünket és elveszi az időnket. Segíts ellenállni az ilyen kísértéseknek, hogy több időt töltsünk veled! Segíts, hogy ne azokat a tárgyakat vagy személyeket szolgáljuk, hanem téged! Ne ejtsenek rabul, hanem legyünk azoktól szabadok!

Add, hogy jó irányba tudjuk befolyásolni a testünk kívánságát, sóvárgását és vágyakozását!

Sok mindent meglát a szemünk, amit megkívánhat, ami után sóvároghat, és ami elcsábíthat. A hivalkodó élet, a vagyonnal való kérkedés kísértésének se engedjünk! Adj erőt mindennek ellenállni!

Köszönöm, hogy nekem is megadod azt az örömöt, hogy legyőzhetem a kísértéseket. Add Szentlelked erejét és vezetését, aki által felismerhetem a sátán cselvetéseit! Hálát adok, mert harcaimban az angyalok engem is körülvesznek, és általuk gondoskodsz rólam.

 

Ámen.
Majnár Zsolt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp