• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

122. Óvás a könnyelmű élettől

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Ne mondd: Megfizetek a rosszért! Reménykedj az Úrban, ő megsegít téged. 

Utálja az Úr a kétféle súlyt, és a hamis mérleg nem jó dolog. Az Úr irányítja a férfi lépteit, az ember hogyan érthetné meg útját?” (Példabeszédek 20,22–24)

Kedves Uram!

Segíts távol maradni a perpatvartól, és hadd tudjunk mindenkivel békességben élni! Emlékeztess arra, hogy nem elég megbízhatónak lennünk, hanem annak is kell látszanunk! Segíts, hogy ne használjunk kétféle súlyt, hamis mérleget, hanem mindenkihez egyforma mértékkel tudjunk viszonyulni!

Segíts tisztán tartani szívünket, és ne kövessünk el olyan dolgokat, amelyek nem sokat érnek!

Nem adod bérbe számunkra a hűséget, hanem azt, hogy a szívünkben együtt éljünk vele. Hadd lehessünk igaz emberek, akik tisztességben élnek! Ne legyünk meggondolatlanok, akik felelőtlenül használják szavaikat és tárgyaikat!

Add, hogy hűséggel kezeljük, amivel megbízol! Ha valaki megbánt, ne akarjunk bosszút állni! Adj erőt a megbocsátáshoz és a rossz viszony elrendezéséhez, kibéküléshez! A kéményből elszálló füst azt mutatja, hogy a lakásban meleg van. Add, hogy életünk az örömről és hálás szívről beszéljen!

Ahogy egy antenna veszi a különböző adásokat, úgy fogadja szívem a bölcs tanácsaidat. Irányítsad gondolataimat, hogy megértsem akaratodat, és aszerint cselekedjek! Hadd legyek olyan személy, akit boldoggá tesz a tisztességes élet! Köszönöm, hogy ehhez adsz bölcs hozzáállást és türelmes várakozást.

Ámen.
Majnár Zsolt

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp