• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

114. A szeretet jutalma

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek.” (Lukács 6,37–38)

Uram!

Tölts be szeretettel, hogy tudjuk szeretni azokat, akik közömbösek vagy elutasítóak velünk szemben! Segíts másokkal jót tenni akkor is, ha azt nem veszik figyelembe! Szükségünk van bátorításodra, hogy merjünk és tudjunk másoknak megbocsátani és elengedni az esetleges sérelmeiket!

Hadd tudjunk másoknak örömöt szerezni és boldogságot adni! Hadd tudjuk vigasztalni az elkeseredett, szomorú szívű embereket! Segíts irgalmasságot gyakorolni a szenvedők és elesettek felé! Adj erőt, hogy imádkozni tudjunk értük, és áldást mondani a rágalmazók és rosszakarók felé!

Segíts meg, hogy ne ítélkezzünk vagy ne hibáztassunk másokat, amíg nem ismerjük a teljes igazságot!

Add, hogy a szeretet irányítsa gondolataikat és tetteinket! Ez jó alap az embertársi kapcsolatainkra nézve. Add, hogy ebben tudjunk növekedni!

Köszönöm, hogy ha mindezt megteszem, akkor bőséges és túlcsorduló mértékkel kapok többet, mint azt elgondolnám, több szeretetet, több elfogadást, több békességet, több lelki gyümölcsöt és több áldást. Add, hogy bőséges mértékkel tudjak mindenből adni, hiszen a jutalmad is bőséges!

 

Ámen.

Majnár Zsolt

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp