• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Reformáció: a változatlan Isten változásra hív!

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
Október végén készülve a XVI. századi reformáció ünnepére, gondolkodva jelentőségén, elém került egy visszatérő bibliai igazság.

Nevezetesen: miközben mi emberek fontos, hogy változzunk, Isten változatlan! A csüggedéstől a hálaadásig címet viselő 77. Zsoltár arról lamentál, hogy „Az az én bajom – gondoltam –, hogy megváltozott a Felséges jóindulata” (11. vers). Később viszont eljut a sziklaszilárd bizonyosságig a zsoltáros. Az Újszövetségből is tudjuk, hogy Isten olyan Isten, „akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása” (Jakab 1, 17b). Ő az örök világosság Atyja!

Fontos látnunk, hogy Ő az a stabil, változatlan és változhatatlan megváltó, aki minket újra és újra változásra hív, amihez erőt is ad és ténylegesen véghez is viszi életünkben átformáló munkáját. Mindannyiunknak szüksége van időről időre egyéni és közösségi reformációra! Urunk viszi ezt véghez bennünk, akiről szépen tesz bizonyságot a Zsidókhoz írt levél zárlata: „Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz” (13. fejezet, 8.vers). Ebben a tudatban megnyugodva készüljünk idén is reformáció ünnepére. Ehhez muníciót nyújt egy pár évvel ezelőtti témába vágó beszélgetés és egy érdekes és aktuális élő kerekasztal-interjú:

FELNÉZŐPONT PODCAST:

Három lelkész! Három nézőpont! Egy alap! Izgalmas, fontos és olykor nehéz témák, ahogyan mi látjuk! A reformáció jobb megértése érdekében az Ószövetségi reformok is előkerülnek. Kicsit átbeszéltük a reformáció eseményét és a XXI. századi kihívásokat.

Meghallgatható Spotify-on:

https://open.spotify.com/show/5G4JF8pTxpREe0I2aYOMdR

Vagy Apple podcasten:

https://podcasts.apple.com/hu/podcast/s02e-extra-reform%C3%A1ci%C3%B3/id1501714973?i=1000496707412&l=hu

KEREKASZTAL INTERJÚ: https://fb.me/e/8r5p4sQkd

Várunk szeretettel minden érdeklődőt: 2023. október 30. hétfő, Scruton – belváros

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp