• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Időszerű beszélni róla – igei alapon

Elolvasási idő: 3 perc
Elolvasási idő: 3 perc
De miről? Manapság sok minden mellett a család, házasság, szexualitás Bibliában megismerhető kereteiről.

Azért valósult meg március 19-én, szombaton a budapesti MEÖT-székházban A család védelme nevű konferencia, mert fontosnak tartották a szervezők felemelni a társadalmunk legkisebb sejtjére vonatkozó szentírási értékeket, útmutatásokat. 

Napjainkban talán korábban soha nem érzékelt komoly támadás tapasztalható a hívő, keresztény családkép ellen mind egyházon kívüli (LMBTQ-lobbi, propaganda), mind sajnálatos módon olykor gyülekezeteken belüli (progresszív „keresztény” ideológia) berkekből. 

Társadalmi, jogi és teológiai fronton is erőteljesen próbálja kikezdeni e világ szellemisége Isten ősi teremtési rendjét.

De nemcsak hívőként, hanem józan eszű emberként is sokszor vérlázító az az antropológiai forradalom, ami zajlik körülöttünk, kezdve a „fejlett” Nyugaton, begyűrűzve Európa középső részére, hazánkba is. Napjaink legnagyobb teológiai vitái leginkább az ember lénye, léte és szerepe mentén bontakoznak ki. 

Éppen ezért időszerű volt előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket hallani a homoszexualitás, genderelméletek, keresztényeket ért jogi atrocitások témájában is – a bevezetőben említettek mellett. Az esemény immár a XI. alkalommal megrendezésre kerülő Teológusok párbeszédben konferenciasorozat részét képezte. Az Evangelikál csoport, felekezetközi protestáns szervezet félévente találkozik ilyen formán is, legközelebb, ha Isten is éltet minket, 2022 őszén. 

További részletek honlapunkon: https://www.evangelikalcsoport.hu

Az egyházvezetők kerekasztal-beszélgetése Papp János baptista elnök testvérünk részvételével: 

A teológusok, lelkipásztorok kerekasztal-beszélgetése felekezetünkből Csiha Márton és Tóth Sándor testvéreink részvételével: 

 

Tóth Krisztián, 2022. tavasz

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp