• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Szolgasors: van kiút? – Missziós felhívás

Elolvasási idő: 3 perc
Elolvasási idő: 3 perc
Nagyon izgalmas és hasznos missziós tevékenységet szeretnék bemutatni az olvasóknak. A végén megtudhatjátok, hogyan lehet bekapcsolódni a szolgálatba. 

Ismét megdöbbentem azon, ahogy Pakisztánban szolgáló partnereink rendkívüli módon hirdetik Krisztus gyakorlati szeretetét. Az izgalmas, mindenféle különlegességgel teli országon belül is egy különösen érdekes vidék Szindh környéke. Úgy emlegetik ezt a területet, mint az „iszlám kapuját” (Bab-al-iszlam), mert ez volt az első vidék Dél-Ázsiában, ahol elterjedt az iszlám.

Talán emiatt nagy a szellemi sötétség, de a lelkiségre ez nem igaz.

Egy nagyon vidám, szorgalmas nép lakja ezt a vidéket. Akik felé partnereink szolgálnak, többségében szolgasorban élnek, így nagy a szükség arra, hogy ne csak beszéljenek Krisztus szeretetéről, hanem gyakorlati módon mutassák meg azt. Ezek az emberek nem tapasztaltak eddig feltétel nélküli elfogadást, oly nagy kiváltság, hogy ezt keresztények mutathatják be nekik.

A képeken látható projektben éppen a hölgyek felé szolgálnak, ugyanis nagy a szükség.

A szolgasorban élő lányok, hölgyek nagyon gyakran szexuális erőszak áldozataivá válnak, sőt, talán pontosabb, ha úgy fogalmazok, hogy szexuális eszköz lesz belőlük. A lányokat rendszeresen elragadják az urak egy-egy erőszak erejéig.

Ez ott is bűncselekmény, de egy szolga nem igazán tudja érvényesíteni a jogait.

Partnereink egyik fontos missziója, hogy gyakorlati segítséget adjanak a hölgyeknek abban, hogy miként tudják megtenni a tőlük telhetőt annak érdekében, hogy megmeneküljenek az erőszaktól.

Ezen kívül gyakorlati tanácsokat és eszközöket adnak, hogy a hölgyek megfelelő tudással és a lehetőségekhez képest hasznos eszközökkel tudjanak gondoskodni a női higiéniáról. Ezzel nemcsak a komfortot növelik, de életeket mentenek meg a fertőzések hatalmas száma miatt.

Mindig örömre fakaszt, ha azt tapasztalom, hogy a evangélium hirdetése nemcsak szavak megfogalmazása, hanem elvek megélése is! Isten több támogató szívét indította, hogy partnereink minél több hölgynek tudjanak segíteni!

Ha te is szívesen részt vennél ebben a projektben adományoddal, akkor írj bátran a gergoszimon@gmail.com címre. 

Ha támogatni szeretnéd a projektet, adományodat elküldheted az alábbi számlaszámra:

MBE Tatai Baptista Gyülekezet
K&H Bank 10401976-49575357-55501007

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp