• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

Ami felüdít

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Mint hideg víz a tikkadt embernek, olyan a messze földről kapott jó hír. Fölkavart forrás és romlott vizű kút: olyan az igaz, ha a bűnös előtt meginog.

Sok mézet enni nem jó, és a nehéz dolgokat kutatni nehéz. Mint a város, amelynek csupa rés a kőfala, olyan az az ember, akinek nincs önuralma.”  (Péld 25:25-28)

 

Mennyei Atyám!

Egy meleg nyári napon mindenkinek jól esik egy frissítő ital. A szomjas embert felfrissíti a víz üdítő hatása. Ehhez hasonló pozitív hatása van a távolról kapott jó hírnek. Hogyha hallok egy beteg ember gyógyulásáról, vagy ha másnak rendeződik az élete. Uram így üdítsél fel Igéddel másokat is!

Amikor olyan hírről kapok tájékoztatást, ami felkavar, kérlek, adj békességet. Vágyom bölcsességre a dolgok helyes meglátására, értelmezésére. Köszönöm minden jó hír az édes mézhez hasonló élményt nyújt számomra. Köszönöm a Biblia tanácsai megédesítik életem tanácstalanságait és nyugtalanságait.

Nehéz megértenem a vírusok terjedését, kérlek, ne találjon rajtam rést, ahova az bejuthatna. Ha mégis találna, kérlek, távolítsd el a betolakodót. Adj nekem megfelelő önuralmat, és kitartást mindezt feldolgozni. Kérlek, erősítsd az immunrendszeremet és lelki életemet!

Az ősz közeledésével a hideg levegő érkezését jelzi a varjak károgása. Hűs levegő, erős szelek és a hőmérséklet csökkenése. Ilyenkor jó felmelegednie a lehűlt testnek és ellenállnia a kellemetlen érzésnek.

Kérlek, ne bizonytalanodjam el semmilyen rossz hír hallására és ne inogjon meg a hitem! Hadd tudjak uralkodni magamon.

Sok mindent nem értek, de ha dicsőségedet keresem, az megerősít. Ha az nem is ad adrenalin élményt, de tudom és érzem jelenléted óvó és bátorító hatását.

 

Ámen.

 

Majnár Zsolt

 

Fotó: unsplash.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp